Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Stomatologija Splošna stomatologija rezistentna sklenina?

rezistentna sklenina?

Pozdravljeni!

Zanima me, če se sestava in debelina sklenine med posamezniki razlikuje. Zadnjič mi je namereč zobozdravnica rekla, da imam rezistentno sklenino.

Lep dan

Spoštovana poli100,

ja, tako kot je povsod v naravi – večinoma smo narejeni enako, razlikujemo se v detaljih oz. malenkostih…. Nekateri imajo v sklenini več mineralov, kar ji daje večjo trdnost, so pa potem nezadovoljni, ker so njihovi zobje bolj rumenkasti:).

Še enkrat pozdravljeni!

Najlepša Vam hvala za Vaš odgovor.
Res je da imam bolj rumenkaste zobe.A to potem pomeni da je celotna moja skelenina taka in jo recimo ne bi mogla razbarvat s kakšnimi belilnimi zobnimi pastami, ker je pač cela taka?

Pa še to:na zunanji strani spodnjih trojk in štiric imam zaradi pretiranega ščetkanja odrsano sklenino,to se vidi kot rumenorjavkast “flek”na spodnji strani zob.Zobozdravnica mi je hotela tja dat plombo pa sem ji rekla, da če si jih pazljivejše umavam, se mi lepo “zaceli”. (to sem preizkusla na zgornji štirici, kjer je bila tudi dlesen gor pomaknjena in se je tudi ta že skoraj vrnila nazaj na pravo mesto).Zanima me:
1)ali je možno, da se sklenina ponovno naloži na zob in če kako se to zgodi?
2)Zakaj mi zobozdravnica sama ni predlagala pazlijvejšega umivanja namesto plombe?

Najlepša vam hvala za vaš čas. Se opravičujem za slog pisanja, težko je tko napisat še posebno če nisi strokovnjak:)

Spoštovana poli100,

osebno nisem pristaš belilnih zobnih past in beljenja nasploh. Menim, da je bela barva zob nenaravna in je zgolj produkt močne kozmetične industrije – vedeti morate, da tudi v reklamah računalniška obdelava slik dela “čudeže”.
Sklenina se na zob več ne more naložiti in ko je enkrat izgubljena, je to dokončno – zato se tudi tako trudimo, da to tega ne bi prišlo.
Zakaj vam zobozdravnica ni predlagala pazljivejšega umivanja zob pa jaz ne vem – to boste morali vprašati njo:).

Morda veste kaj bi pa potem bili ti rjavi fleki na bazi mojih trojk in štiric, če ni to mesto kjer je slaba sklenina ( na dražljaj malo zaskeli)
ker je počasi vedno manjši-kaj se potem spreminja, oz nalaga oz…?.
(ugotovila sem, da s krožnim umivanjem zgornjih zob potegnem še po spodnjih na tistem mestu jer so moji fleki, zdaj pazim kako jih umivam).

Glede beljenja pa se popolnama strinjam z vami. sem samo tko vprašala.

Lep dan

New Report

Close