za vse, ki pljuvate po starših in taščah ter tastih
je pptaja lepo tole napisala v enem spodnjih postov, pa se zamislite, kaj vas čaka

Re: A se kateri-katera boji ostat sam/a
Napisal: pptaja
Datum: 13.03.2008 14:39

poznam en dober rek in tega tudi večkrat povem svojim otrokom, pa čeprav so majhni. Spoštovanje mora biti

Starši so na kmetiji živeli s svojimi otroci in ostarelim dedkom. Dedek ni bil več v pomoč in tako so se do njega tudi obnašali. Zadji je lahko prišel k mizi, dobil je samo ostanke hrane… ( ker pač ni delal ni rabil dobro jesti), stara oblačila…
Vnuček se je nekega dne dolgo časa zadrževal v delavnici in nekaj delal. Pa pristopi oče ponosno in ga vpraša kaj počne. Mali pa mu odvrne- Koritce zate očka, da boš iz njega jedel ko boš star.
Nauk…

Res dobra zgodba.

tako je, ja in prav je tako. Sploh za snahe.

Nekaj podobnega je zapisal Tolstoj v svojih kratkih zgodbicah.

eno tako zgodbico ilustrirano smo imeli v mojih časih v berilu, nekje v prvem ali drugem razredu OŠ.

Originalna zgodbica gre nekako takole.

Družina z dedkom je sedela pri mizi pri kosilu. Dedek je bil že star in betežen in brez moči zato mu je nekega dne krožnik padel iz rok na tla in se razbil. Snaha ga je besno ozmerjala in mu naslednjič dala hrano iz stare lesene skodele, da ne bi spet uničil dragega krožnika.
Kasneje sta starša opazovala sinčka ki se je na tleh igral z lesenimi deščicami in nekaj sestavljal. Vprašala sta ga kaj počne, pa jima je odgovoril da izdeluje skodelico iz lesa da bosta imela iz česa jesti ko bosta stara. Starša takrat spoznata svojo zmoto in se do dedka začneta obnašat kot se spodobi.

Zelo lepa zgodba, poučna. Mislim da bi se jo mogli vsi naučiti na pamet.

Potem pa bi lahko kdo napisal tudi zgodbo o taščah, ki so prepričane da nobena ni dovolj dobra za njihovega sina in nagajajo svojim snaham da je joj. Vsi se moramo še veliko naučiti.

New Report

Close