Replika na temo Kje je forum?
V repliki temi Kje je forum:
Po moje se folk ne more upreti vremenu in njegovim vplivom……….
… , tudi ArghAngel, čeprav je bil prej ArhAngel, ni odgovoril niti enkrat na svojo temo, sej smo vsi krvavi pod kožo, pa ni treba zdaj cel dan se prerekat kdo je večkrat koga poslal nekam in podobno. Toliko je tem, ki se jim da replicirat, samo če hočeš, pa ni važno ali je to pismo svoji dragi ali nekaj kar te veseli ali žalosti. Če ti ni všeč prezri, če ti je pač kaj lepega dodaj, pohvali ali konstruktivno pokritiziraj. Res malo se zamislite. V naslovu foruma pa piše…………O VSEM.
LP, Feniks
Dan Feniks! Bi se ti rada zahvalila, da si odprl novo temo…mi je bilo slabo od branja prejšnje…da ne govorim, kako se nekateri radi prepirajo in žalijo, trmasto ustrajajo na svojih majavih načelih. Ne mislim ne žaliti in ne grajati, daleč od tega. Hvaliti pa tudi ne, nikogar…Brani pa naj se vsak sam. Hotela sem napisati samo moje osebno mnenje, ki ga ljudje v dialogih v vsakdanjem življenju tolikokrat pozabljamo. Torej:”Osebna naloga v odnosu do ljudi je za vsakega človeka, da postavlja “most” med seboj in drugimi…Vsak človek naj bi bil Pontifex (lat.), zidar mostov do drugih…” mostove pa je težje graditi, kot rušiti. Za dialog uporabljamo besede, ki o nas povedo marsikaj…kakšni smo, kako čutimo in kaj mislimo. V tem smo si ljudje najbolj različni…Menim, da je smisel foruma prav v tem…postavljanju “mostov” med seboj in drugimi.
Lep dan še naprej vsem skupaj!
Angel
PS:opravičujem se ArhAngelu, imam namreč polovico njegovega nika, pisan z malo začetnico.
Dan Angel, lažje rušiti kot graditi in nemalokdo se te zaveda, nažalost. Človek veliko pove o sebi z besedo, posebej tukaj na forumu, kjer se ne vidimo in je lažje žalit nekoga kot pa če si takorekoč na štiri oči. Takrat je vse drugače. Res da se s tem kvari obraz foruma, vendar je treba svoje “terat” dalje in ignorirat tiste, ki se šalijo na tvoj ali drug račun. Škoda da je tukaj vloga moderatorja enaka ničli in bi bilo potrebno, da tudi on nekaj ukrene in briše poste z “žaljivo” vsebino.
Dan Feniks! Delno imaš prav…v resničnem življenju so ljudje, ki jih na svoji poti srečujemo vsak dan tudi žaljivi, padli, prostaški…pred njimi se branimo ali pa ne.
Osebno ti lahko zatrdim, da sem marsikdaj v življenju marsikomu želela prisoliti eno krepko okrog ušes…ampak to nisem storila nikoli. Prvič zato, ker sem ženska, bi zagotovo potegnila takratko s strani močnejšega spola, drugič pa zato, ker sem prišla do spoznanja, da ni vredno…ni se vredno s takimi ljudmi, sploh ukvarjati. Se raje povežem z ljudmi, ki imajo podobno mišljenje, kot ga imam sama. V besedah mora biti človek tako ali tako vedno previden…saj veš, kako lahko je nekoga užaliti, težje ga je pohvaliti. Na koncu pa se mora vsak zazreti tudi malce vase…vedno moramo ravnati z ljudmi tako, kot bi si mi želeli, da oni ravnajo z nami.
Papir in tale ekran preneseta marsikaj, žal.
Lep dan ti želim!
Angel
Dan Angel! Je res ljudje so podli, nesramni na vsakem koraku. In so tudi svetle izjeme in zaradi njih se splača dihati in živeti in graditi mostove. Ne vem zakaj nekateri ljudje ne premorejo trohico zavesti in taktnosti, ampak te večinoma želijo povoziti ali pa izkoristiti. Saj niso vsi taki in tudi nimam s tem problemov vsak dan, ampak obraz človeka je tudi njegova beseda, pa čeprav ga ne vidiš. In ni mi lepše kot na obraz človeka privabiti nasmeh zjutraj, zvečer ali ponoči, zmeraj.
Dan Feliks! Kako so mi všeč tvoji odgovori…na moč. Vidiš pa sva pri smislu vsega…pri smislu življenja:”Zavedati se moramo, da smo smisel svojega življenja izpolnili že zgolj s tem, da smo bili vsaj kdaj komu tudi vir veselja…in to ni težko!” Ta stavek je napisal A..Trstenjak. Resnično nas osrečuje lahko samo dobrota, ki jo zazremo v drugem človeku…Ta štos je star kot svet. Sem ga napisala že večkrat…Srečo dosežemo šele takrat, ko se le ta izraža v drugem človeku. Če sem srečen sam in nimam srečo z nikomur podeliti, je to le delna sreča. Takoj ko pa osrečim še nekoga, bom res v popolnosti srečen.
Lep dan!
Angel
Dan Angel! Ni ga lepšega kot, da prideš domov, objameš svojo ženo ali moža, punco ali fanta, svoje otroke, se pogovoriš z domačimi in s prijatelji in se od srca nasmeješ. To je največ kar nam nudi življenje. Hehe, jaz svojo punco še v spanju objemam, pa se mi potem pozna naslednji dan, ko sem zaspan. Ok, šalo nastran. Bistvo življenja je živeti in ljubiti se, ter nekaj tudi naučiti, saj brez nič ni nič, vse drugo samo pride in tega se močno zavedam zadnje leto, odkar poznam njo. Lahko se smejim ali jokam in se razumeva, vse je na dlani, samo prijeti jo moraš in nežno stisniti. In ta ljubezen gradi mostove spoznavanj novih ljudi, ki me obkrožajo in sem rad med njimi, in se osrečujemo že ob enostavni igri kot je Enka. In tudi tista pesem Med iskrenimi ljudi……., dobi res tisti svoj pomen.
Še nekaj o humorju in pozitivno naravnani populaciji Forumašev. Men je zlo malo stvari humornih. Vse se mi zdi bolj eno jajcanje in rajcanje kot “humor”. Kvaliteten humor sem doživela s strani manjšine “starejših” forumašev (Liftmaster je eden; ostalih se žal ne spomnim). To, kar pišete vi, je žal daleč od humorja. Čeprav kakšen vic rada preberem! Če ni tak, ki sem ga slišala že stokrat…
Najbrz bo drzalo, da je malo res vreme vplivalo na nivo debate. Meni je bilo zanimivo, saj je bilo veliko iskrenosti, pa zal, tudi nekaj nekaj nepotrebnega izzivanja in grozenj.Vsak je pac povedal kaj misli in zato spet malo vec vem vseh Vas. Feniks, prav je, da nas opozarjas, da se malo zamislimo, saj vcasih cloveka res nehote odnese. Rad imam Vas, ki pozitivno razmisljate in mi vsakodnevno s cim polepsate dan. Vcasih je to lepa misel, vcasih vic, vcasih pa tudi cisto navadna “zajebancija”, ki se kaksni bolj prefinjeni dusi zdi primitivna, ali celo zaljiva.Vsakdo vidi stvari skozi svoja osebna ocala in svoj okus. Ce ima kdo tezak dan, osebne ali zdravstvene probleme in podobno, mu najbrz ni nobena stvar na svetu smesna. Ne vem zakaj jajcanje in rajcanje ne bi moglo biti humor? Ce si dobre volje, te lahko samo ena beseda pripravi do glasnega krohota in cel dan je tako lahko lepsi, vsaj pri meni je tako.Opazam, da nas kar precej podobno misli, se motim?
prisrcno pozdravljeni,
Pepi
Pepi, ne morem si kaj, da ti v vsaki besedi, v vsaki črki, vejici in piki ne pritrdim. Res je, vsega bi lahko bilo pomalem, le vulgarnosti ni potrebne. Pa tudi heca in šaljivega vodenja ni nujno potrebnega več kot za par replik, da ostane človek dobre volje. Hvala Ti – ti z veliko črko, ker si veliko povedal.
Marija