Rekreacija po odstranitvi osmice
Spostovani,
prosim za nasvet. Kdaj oz. s kaksno intenzivnostjo se lahko ukvarjam s sportom (natancneje kolesarjenje) po odstranitvi osmice?
V ponedeljek so mi jo odstranili, jaz pa se zelim jutri (petek) zaceti rekreirati.
Problemov (razen mravljincastega jezika zaradi inekcije) nimam. Otekline ni. Tudi po posegu nisem imela problemov. 🙂 Pridno sem jedla sladoled, si dajala obkladke, nisem spirala, normalno sem si umivala zobe, hrana ni bila topla…
Imam pa obcutek, da mi “piha skozi glavo”, zaradi alergije imam prepih cez usesa. Zdravnica mi jih je pregledala in pravi da je z njimi vse vredu, ceprav sama cutim da ni, saj me po tem ko pridem od zunaj srbita notranja usesa.
Torej, zanima me, ce se lahko zacnem jutri rekreirat, s tem, da bi imela vatko v usesih. Ali se lahko kako zob prehladi, vname? Mislim da je z njim ze vse vredu (sprasujem pa vas, da ne bom prehitro sklepala).
Najlepsa hvala za odgovor.
Lep pozdrav in veliko uspeha pri delu.
Ana
Spoštovana ana,
takole le daljavo tudi jaz lahko le sklepam, da je vse v redu. Če nimate bolečin, če rana na dotik ni boleča in so robovi lepo skupaj, potem vam vožnja s kolesom verjetno ne more škoditi (vsaj kar se tiče prehlada pri trenutnih temperaturah). Vsekakor pa bodite prve dni še malo bolj rekreativni in ne tekmovalni.
Glede “prepiha skozi glavo” oz. občutka, da vam piha preko ušes vam ne morem svetovati. Vsekakor “prepih” na tej lokaciji nima veze z ekstrakcijsko rano.
Lepo pozdravljeni!