Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina refluks, prosim za nasvet

refluks, prosim za nasvet

Spostovani,
trenutno sem sicer v tujini in se zato obracam na vas. Ze pred odhodom sem imela tezave z zelodcem (prevec kisline) in mi je zato zdravnica predpisala ultop enkrat dnevno- zjutraj. Po dolgi poti na juzno poloblo, pa se stanje ni nic izboljsalo, ampak je celo slabse. Zacelo se je z bolecino nekje v predelu zlicke in sicer 2 minuti po tem, ko sem popila kozarec mrzle vode. Vsako jutro zdaj vzamem eno tableto, ampak se vedno imam v poziralniku polno sluzi. Tako jo ali pogoltnem ali pa izpljunem. Sluz je prozorna in malo bolj gosta kot slina. V poziralniku cutim nek cmok. Nimam pa vec kislega obcutka v ustih. V preteklosti sem ze dvakrat imela podobne tezave in sem jih odpravila z rednim jemanjem ultopa in primerno prehrano.
Jem samo juhe, kuhano korenje, kaksen neslan in nemasten kreker, kuhano zelenjavo v manjsih kolicinah ipd. Pijem kamilice in vodo.
Mi lahko prosim svetujete glede prehrane, kaj sploh lahko se pojem poleg nastetega.
Ali naj grem h kaksnem tukajsnjem zdravniku ali naj enostavno povecam odmerek na se eno tableto zvecer. V tem primeru bi mi ultopa zmanjkalo ze cez 10 dni, torej 10 dni pred povratkom v Slovenijo. Koliko casa po zacetku jemanja ultopa lahko pricakujem izboljsanje?
Bi bilo morda najbolje, da obiscem tukajsnjega zdravnika, oziroma pri kaksnih simptomih naj to storim? Naj vzamem kaksen antibiotik za primer bakterije…
Ker pojem precej manj kot prej zaradi tega, ker pazim na prehrano in ker imam glede tega zelo omejene moznosti kuhanja, so se pojavile tezave z zaprtjem, zagotovo pa sem tudi shujsala v enem tednu za kaksne 2 kg…
Zato vam bom za vas kakrsenkoli hiter nasvet res zelo hvalezna..

Spoštovani!

Povecajte Ultop na 2 x 1. Najverjetneje ga lahko kupite v lekarni. Vprasajte za omeprazol (to je snov, ki je v ultopu). Ce tega nimajo, vzemite ranitidin in ga jemljite v domerku 2 x 150 mg.

Pri hrani pazite le na kolicino in tsito, kar vam povzroca tezave.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

Drži se tega, da po hranjenju ne ležiš, naj se ti hrana prej prebavi (4 ure). Poleg tega pomaga kakšen Rupurut.

Govorim iz izkušenj.

Spati moraš z dvignjenim ležiščem od pasu navzgor, po peti uri zvečer ne jej več, sploh pa juh in preveč tekočine ne, mastnega, kave in alkohola tudi ne.
Dori

New Report

Close