refluks

Pozdravljeni,
moj problem je ta, da imam baje refluks oz. nekaj podobnega, kar naj bi pomenilo, da gre zel. kislina iz zelodca v poziralnik. To je diagnoza moje splosne zdravnice, ki mi je pred enim tednom predpisala tablete Ultop in Tametil, ki jih jemljem po navodilih. Imam pa drug problem, namrec zdaj sem zaprta, ze sest dni ne morem na veliko potrebo. Ali smem vzeti kaksno odvajalno sredstvo ali si kakorkoli drugace pomagati, glede na to, da jemljem ta zdravila? Zaprtje je tudi drugace vedno bil moj problem.
V naprej hvala za odgovor. LP,
Nena

P.S. pri pitju imam obcutek, da je moj poziralnik v spodnjem delu rahlo zoozan, kakor da bi imela nekaj notri oz. kakor da je nekaj zateceno. Razlog za kaksno podrobnejso preiskavo? drugace se pocutim normalno, vsak dan kolesarim,…

Spoštovani!

Lahko vzamete kako odvajalo, si pomagate z odvajalnim čajem, donatom, svežimi borovnicami, čajem iz suhih sliv…

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pozdravljeni,
v lanskem letu sem imela vec tezav z zdravjem, predvsem sem imela pogosta vnetja grla, pogost zeleno-sivkas izpljunek in plitek kaselj ter bolecine v zelodcu.
Po veckratni uporabi antibiotikov in ponavljanju tezav sem sla na temeljit pregled, kjer so ugotovili, da tezave izhajajo iz zelodca. Na pregledu pri gastroenterologu (z gastroskopijo) je zdravnik ugotovil, da tezavam botruje izlocanje zolca v poziralnik in ne morebitna povecana zelodcna kislina. Imela naj bi povesen zelodec in to bi naj povzrocalo cezmerno odtekanje zolca iz zolcnika. Pri pregledu so mi tudi ugotovili prisotnost bakterije Helicobacter P..
Zdravnik mi je predpisal Ultop in terapija mi je pomagala odpraviti tezave z grlom.
Zdravnik je zaradi splosnega zdravstvenega stanja takrat odsvetoval antibioticno kuro za odpravo te bakterije. Bolecine v zelodcu se se pojavljajo obcasno, predvsem po zauzitju nepravilne hrane (npr. premastne), se pogosteje pa, ce imam predolgo prazen zelodec in tudi ob povecanem stresu.
Ob vsem tem imam se ze dalj casa t.i. Gilbertov sindrom (povecana vrednost bilirubina v krvi) ter po porodu se tezave s premajhno prisotnostjo zeleza v krvi.
Imam tudi bolece in mocne menstruacije, ki so taksne postale sele po porodu (pred 4. leti).
Prosim za mnenje, ali bi mi svetovali, da se ob teh tezavah vseeno odlocim za antibioticno kuro za odpravo bakterije? Ali je njena prisotnost lahko res tako skodljiva oz. ali lahko izgine sama od sebe? Ali lahko z bakterijo okuzim ostale druzinske clane? Ali so te tezave prepreka za nacrtovanje nosecnosti?
Hvala za odgovor.
Sara

Spoštovani!

Zdravnikova odločitev me sicer čudi, a je že vedel, zakaj. Verjetno bo slej ko prej treba vzeti kuro antibiotikov, da se uredijo težave z želodcem. Izgube krvi z menstruacijo boste nadommeščali s tableti železa.

Te težave ob skrbnem spremljanju ne morejo biti ovira za naslednje nosečnosti.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

New Report

Close