referendum že spet eden

Čakam, da bo kdo kaj napisal o še enem referendumu, ki so ga danes v zgodnjih jutranjih urah izsilili, tokrat Ljubljančanom, glede te nesrečne džamije. Pa nič. Vas ne briga. Ni vaša stvar. Jaz sem se pa že za zajtrk skoraj ugreznila v zemljo od še ene sramote. Kje živim? Med kakim folkom živim? Kdo me zastopa?

Ljubljana, mesto heroj, univerzitetno mesto, glavno mesto, pa kaj še….

Predlagam še en referendum. Da se Ljubljani ukine status glavnega mesta in da ga pridobi GRASUPLE.

Jaz sem tudi za grasuple 🙂)

primož

************************************************************************************* www.mgc-bistrica.si Nihče ni tako bogat, da ne bi koga potreboval in nihče tako reven, da ne bi bil nekomu potreben. [url]https://www.facebook.com/med.over.net[/url]

Al pa murda Zagurje, mat k.urba

Ej, koka! Pa zakaj te je sram? Jaz tega ne razumem!
V demokraciji pač odloča večina, ni kaj. V tem primeru si ti v manjšini, v kakšnem drugem pa kdo drug, ni tako?

U Zagurji b že zdauni najdl lukacijo za džamijo, nč bat (čeprau eno že majo, če še ne veš). Puobi so skupi delal u jam z Busanci in vejo kua se prau met duobre in puštene kumarate. Kumaratu pa nauš nagaju in fuke špilu. Sm zihr, de b se prej zmenl kukr u desetih letih. In na pušten način. Čeprau niso tulk pametn kukr so ldje u Grasupli.

Veš kaj Koka iz katerega konca Slovenije pa si ti? Verjetno ne živiš v bližini ali pa zraven kjer naj bi zgradili džamijo!? Zato ne pametuj!!!!

Me zanima, če bi dobila volilno pravico, če bi se o tem odločalo pri nas na referendumu. Če ne štekaš v čem je poanta, če si nisi nikoli vzela ustave v roke, če ne veš kaj je to sprenevedanje in manipuliranje, če ne veš kaj so človekove pravice, ti tudi jaz ne bom razsvetlila obzorja. Ostajaj v sladki nevednosti da kapiraš načela demokracije in žebraj kozje molitvice, ki ti jih brez sramu servirajo v njenem imenu. In bod srečna. Večina jih je takih kot si ti.

Ne, na klinčevi obvoznici pa res ne živim.

A ja, živim pa takoj zraven Stanislava, če veš kje je to 🙂

Pol pa res ne moreš sploh odločat o tem! Me zanima, kako bi reagirala, če bi tam v bližini živela. Da ne bo pomote, tudi jaz ne živim tam, pa mi ni vseeno.

Dej, ne bodi žaljiva!
Ustavna pravica je pravica do svobode veroizpovedi, ne pa pravica do verskega objekta. olk o branju ustave. Pa sej nima smisla…

Nimam nekih čudnih čustvenih odnosov do nobene bajte v moji okolici, ne vem, zakaj bi me moral kak zid bolj motit od drugega.

A jaaaaaa, a tebe folk moti? A to bi rada povedala? A potem se ne gre za lokacijo in zgradbo, ki naj bi kao motila razgled, ampak za ljudi, ki bi jo uporabljali?

Še enkrat prav počas preber kaj si napisala. Res nima smisla, ne.

In? Se mogoče sprenevedaš, ali pa manipuliraš?

Čitaj še enkrat. Pa še enkrat. Najboljše pa bo, če si tvoj lasten stavek stokrat prepišeš. Over and out.

Koka, jaz živim čisto zraven kjer naj bi stala džamija. Pa tudi sem in se imam za domoljubno Slovenko.
In tudi mene je sram da živim med tako zaplankanim folkom. Najbolj sem se pa butasto počutila po tisti odmevni oddaji Trenja, kjer sem bila prepričana da bo več podpore za izgradnjo, potem pa tak mizeren procent da mi je bilo kar slabo.

LP Nutel(j)a

Ja, ravno na to bi rada opozorila. Kao noben nima nič proti, če se vpraša javno. Anonimno jih je pa tričetrt po tihem veselih, ker se komplicira in komplicira. Čitaj Simono in njeno izjavo o svobodi veroizpovedi 🙂

Bolj genialno na kratko in jedrnato in povzeto ni mogla strniti vsega slepomišenja. Me zanima, kako bi se dalo to njeno trditev aplicirat na katolike 🙂

Morda z javnim oznanilom vseh upravnih enot?

Do nadaljnjega ustavljena gradnja vseh cerkva, ker je po ustavi pri nas zagotovljena pravica do veroizpovedi, ne pa do verskih objektov.

Šele s tako splošno preverko trditve, lahko (morda) kdo zasluti vso njeno abotnost. Kar pa še ne pomeni, da se v miselnih vijugah kaj spremeni.

Veš, mene npr. sploh ni čudil procent podpore izgradnji. Čisto v stilu potuhnjene narave povprečnega Slovenclja.

Pa tud, sej se nima smisla jezit na Slovenclje. Slovenci naredijo premalo, to je tisto.

Mah s tabo se je brezveze tuki neki it. Tako in tako bo referendum in tam bomo videli koliko jih je za in koliko proti.

Koka se strinjam s tabo 100%.

Veš kaj se mi je zdelo najbolj bedasto – v tisti oddaji so zagovorniki izgradnje nastopili izredno zdravorazumsko in kulturno, potrudili so se razložit zadeve.. Tisti proti pa so sekali s takimi primitivnimi forami kot je vračanje Turkov ipd.
Mislim grozljivka. No pa naj še kdo križarske vojne omeni, ko se že s takimi kozerijami potrjujejo.
Zakaj ima pa ena vera kaj več pravice kot druga? A? Kako se pa meri več vrednost? V karatih, kilogramih ali decibelih?
Lp Nutel(j)a

Včeraj sem v dnevniku med vici prebrala nekaj o značilnosti posameznih narodov v stilu eden,dva, trije?Ker sem že bolj v letih, sem si zapomnila samo za slovence:
-eden-samomor
-dva-alkoholika
-trije-referendum
Sicer pa,zakaj džamija, če rbimo nujno v Ljubljani še en mega-trgovski center,kjer se moramo ob vikendih zbirati s celo družino?
Pa lep pozdrav
Alenka

New Report

Close