Najdi forum

Toliko bedarij o reductilu kot na forumu o prehrani pa nisem še nikjer prebrala. Kdor misli, da se s temi tabletkami hujša kot nor se pošteno moti. Naj naštejem nekaj svojih izkušenj z njimi;
začela sem jih jemati v začetku februarja in prvi dva meseca shujšala “samo” 3kg. Po priloženih navodilih pa bi jih morala več. Mislila se, da pač pri meni ne delujejo ali pa bi bilo potrebno preiti na večjo dozo. Pa sem malo pobrskala po internetu, prebrala ogromno strokovnih člankov iz priznanih tujih revij in ugotovila, da bo teža vseeno šla dol samo dlje časa traja. In res, do konca junija sem shujšala brez kakršnekoli diete 12 kg. Hrana se mi sploh ni upirala, samo veliko manjše porcije sem pojedla. Prej sem bila sita pa tudi lačna nisem postala tako hitro. Teža sedaj miruje, kljub nadaljevanju s tabletami. Nekaj stranskih učinkov (suha usta, glavobol) je bilo samo prve tri mesece. O kakšnem počasnejšem delovanju možganov pa nisem zasledila niti besede v nobenem članku, niti nisem tega opazila pri sebi. Kako delujejo tablete na možganski center za lakoto piše v priloženih navodilih in kolikor sem dobila informacije iz člankov nobena študija o tabletah ni bila delana več kot dve leti (poskusne osebe so jemale reductil maximalno dve leti), največkrat pa eno leto. Se pravi s tem ko jem te tablete se dobro zavedam vseh možnih posledic, ki bi se MOGOČE (ali pa tudi ne) lahko pokazale čez več let. Sicer pa je tako z vsemi tabletami, ki še niso dolgo na trgu, tudi če delujejo kako drugače in ne direktno na možgane.

Sedaj še samo beseda o xenicalu. Jaz jih jemala še nisem, kolikor pa vem, spada k tem tabletam še dieta z maščobnimi točkami. Če se ne držiš navodil in ješ hrano s preveliko vsebnostjo maščobe potem menda res odvajaš bolj oljnato blato.

Torej nadaljevala bom še s počasnim hujšanjem (s tabletami ali brez), saj moj cilj še ni dosežen. Rada bi dosegla vsaj “magično” mejo 90kg pri višini 173cm, če pomislim, da sem januarja tehtala 121kg. Sedaj sem sklenila še začeti z vadbo v kakšnem fitnes centru. Prosila bi vas za nasvet, kje in kako začeti, kam iti in kje bi me resni vzeli. Bojim se namreč posmeha vseh tistih športno grajenih ljudi, ki jih videvam v revijah ali pa po TV na različnih orodjih.

Moni,

Se opravicujem, da si dlje cakala na moj odgovor, kljub temu da si se ti z svojim zelo potrudila. Ves vcasih ne utegnem vsega, ker mam zadnje case res dosti dela.

Ja za mene do sedaj menda ze vsak ve da zagovarjam zdravo in pocasno hujsanje, ki pomeni, da je treba postopoma spremeniti nacin zivljenja. Saj vsak, ki je bil na moji spletni strani, in prebral nekaj clankov ve tudi zakaj.

Glede tega kje in kako zaceti. Te prosim ce mi pises na moj email naslov
[email protected]

Samo spomni me, da si Moni… ki je pisala o Reductilu.

LP,
Goran

Moni,
Se strinjam s tabo. Tam vsi govorijo samo o nekih tabletah, pripravkih, hitrih dietah, … Nobeden pa ne omenja gibanja. In mislijo, da bodo shujšali. Za kratek čas že, potem pa se bodo verjetno vsi ponovno zredili. Namesto, da bi jedli manj in se več gibali.
Mogoče bi jih morali povabiti na ta forum?

LP, Tatjana

Moj nasvet je taksen; kupi si pulzmeter in dvakrat na dan od 30 – 45 minut, vadi na 60 do 70% maximalnega srčnega utripa. Tak utrip lahko dosežeš že z hitro hojo. Zraven pa malo pazi kaj ješ, izogibaj se predvsem maščob. Meni to odlično deluje na teden zgubim do 1kg. Dejstvo je, da pri takem srcnem utripu porabiš največ maščob.
Pa še nekaj glede Reductila, zdravila, ki delujejo na mozgane zagotovo niso dobra stvar, odloči se raje za Xenical, ki nima nobenih stranskih učinkov. Več o tem pa si lahko prebereš na tejle strani:
http://www.roche-obesity.net/xenical/index.html
Lep pozdrav
Domen

Domen,

Zdravilo, ki je popolnoma brez stranskih učinkov, ne verjamem, da obstaja… cas na koncu vedno pokaze… da je vsaka stvar lahko in dobra in slaba. Tudi vitamini nimajo negativnih stranskih ucinkov… ce z njimi ne pretiravas.

Xenical je zdravilo… a če si zdrav potrebuješ zdravilo?

Lep pozdrav,
Goran

Domen,
na način kakršen deluje Xenical (prepreči razgradnjo okoli 30% maščob iz hrane), ga v bistvu sploh ne potrebuješ. Namesto tega raje zmanjšaj količino maščobe v prehrani. Poleg tega, da boš jedel bolj zdravo, boš prihranil kar precej denarja (okoli 19.000 SIT/mesec). Poglej si komentar svetovalca Xenical-ove svetovalne linije, ki je bil objavljen na forumu prehrana (http://med.over.net/phorum/read.php?f=21&i=1734&t=1445) in boš videl, da Xenical ni čudežna tabletka.
LP, Tatjana

Ideja o nakupu pulzmetra najbrž niti ni tako slaba; zanima me samo ali ti pulzmetri lahko prikažejo tudi porabo kalorij?

Moni,

Ja določeni modelči znajo šteti in izmeriti tudi porabo kalorij. Takšna poraba kalorij, seveda ni 100% točna, je pa vseeno kar dobra ocena, tako za nekoga ki se ne ukvarja resneje s športom.

LP,
Goran

Kje pa lahko nabavim pulzmeter? In koliko to priblizno stane?
Hvala in lep pozdrav!

Polarje model M 51 in 52 ti računata porabljene kalorije in od tehporabljeni kalori še % porabljenih maščob. Cena pa je okoli 30.000 SIT.
Glede Xenicala pa takole. Jaz prav dobro vem da to ni čudežna tabletka in niti ne mislim tako, dejstvo pa je, da ti odvede 30% zaužitih maščob in na primer, če spiješ EGO jogurt, ki na 100g vsebuje 1,3g mlečne maščobe, se pravi zaužiješ nekje 6,5g maščobe od tega jo Xenical odvede 2g maščobe…seveda ima jogurt malo maščobe jo ima pa meso zato veliko…itd.
Vse kar sem hotel povedati je le to, da če se že kaj jemlje je bolje jemati Xenical kakor Reductil…..seveda pa je to le moje mnenje..
LP
Domen

Goran, napisal si tole:
”Xenical je zdravilo… a če si zdrav potrebuješ zdravilo”
Dejstvo je, da Xenical ni namenjen zdravim ljudem, debelost pa je bolezen…..nikakor ne zagovarjam uporabo Xenicala, sigurno pa bo nekomu, ki je vajen jesti veliko mastne hrane, razne salame, cvrtja in podobno prav zagotovo pomagal na začetku shujševalne diete, ko bo začel spreminjati svoje prehrambene navade, kar se sigurno neda čez noč narediti….
Lep pozdrav
Domen

Domen,

Saj vidiš.. ti si osveščen glede uporabe Xenicala in se zavedaš, da je to zdravilo… in tako je tudi prav. Jaz sem napisal, kar sem napisal samo zato… ker jih poznam ogromno, ki bi xenical uživali samo zato, da bi se potem lahko bolj najedli, pa ne zredili. Kadar pa gre za smiselno uporabo zdravila, je seveda njegova uporaba upravičena, želel sem le opozoriti, da mnogi zdravila tudi zlorabljajo.

LP,
Goran

Tea,

Pulzmeter… jih je več vrst, nekako najbolj priznani so znamke Polar. Glede modela in cene je odgovoril Domen. Drugače jih pa najdeš zagotovo v trgovini Hervis ali Interšport… pa še marsikje. Če greš v kakšno trgovino, kjer prodajajo dobra kolesa.. tam jih zagotovo imajo. Cene so povsod po Sloveniji enake… je pa ponavadi v Avstriji to malo ceneje.

LP,
Goran

Goran in Domen, hvala za odgovor, bom sla pogledat.
Vseeno sem mislila, da je mal cenejsi.. 🙂

Lep pozdrav!

New Report

Close