Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Reakcija na konzervanse pri dojenčku

Reakcija na konzervanse pri dojenčku

Pozdravljeni,

Pred dvema dnevoma smo s 7 mesečno dojenčico bili na urgenci zaradi alergijske reakcije na koži (rdeče lise okrog ust, po obrazu in kasneje po telesu). Dva dni zaporedoma smo ji za večerjo naredili žitno kašico, prvi dan z breskvijo (3 žita Lino) drugi dan pa hipo z jabolkom/ pred tem je te kašice že jedla, brez težav. Prvi dan je okrog ust imela nekaj lis (sumili smo na breskev), drugi dan pa je bila reakcija hujša.

Ob pregledu je dežurni zdravnik alergolog sumil na konzervanse v teh izdelkih predpisal sirup Claritine (3dni jemanja) ter izogibanje tem izdelkom (dieta za psevdoalergijo). Zanima me ali se moramo izogibati tudi polenti, gresu, bulgurju, kuskusu,…? Dojim še zvečer in zjutraj zato me skrbi ali se moram tudi sama držati diete?

Rdeče lise so v roku 2 ur izginile, ostali so samo še manjši “mozoljčki” ali svetujete posvet pri pediatru v kolikor mozoljčki ne izzvenijo (govorili smo samo po telefonu)?
Kako dolgo je potrebno stroga dieta?

Če je otroka pregledal alergolog in odsvetoval konzervanse v predpripravljenih žitnih kašicah, potem to ne velja za osnovno hranilo (žitarico) in tudi ne za breskev, če dodate svežo breskev sami.

Stroga dieta ni potrebna, v smislu opuščanja osnovnih živil, le toliko časa, da se stanje umiri.

Seveda se posvetujte z otrokovim pediatrom, saj mora vedeti, kaj se z otrokom dogaja.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close