Najdi forum

Re: Prosim za nasvet

Spoštovani,
Nujno rabim pomoč ker niti sama ne vem kako in kaj naj naredim.

Zadeva je sledeča,
s partnerjem sem že skoraj 1 leto in odnos med nama je vsak mesec drugačen. Ko sem mu na začetku zaupala kaj me moti je vsaj nekaj odgovoril se 2 meseca trudil ,da bi bilo bolše in po tem spet začel delati iste stvari. Sedaj ko ga soočim z problemom reče samo naj utihnem ali naj neham, čeprov mi obljubi da bo bolje in da me ima rad. Odkrila sem, da je nekmu dekletu pisal ista sporočila kot meni (še na začetku zveze) a sem mu odpustila, sedaj pa gre samo še navzdol. Ko sva skupaj gre raje ven s prijatelji mene pa pusti samo pri njemu doma z njegovo družino in pride ob 3h zjutraj. To počne skoraj vsak dan. Nazadnje ga ni bilo do 6 zjutraj in še ko sem ga klicala se ni oglasil na koncu sem ugotovila, da je ležal pred vrati ker ni “našel ključa od stanovanja”. Zelo me boli ko me začne žaliti z zmerljivkami kot so emo, jokica,… Te dni bi morala biti pri meni doma, a ga čakam že 3 dni da pride in vedno ima nek izgovor zakaj ga ne bo. Na koncu krivi mene da se kregava in mi prekine slišalko, nato pa čez 1 dan ko se slišiva reče zakaj mu ne odpisujem ČEPRAV NE DOBIM NOBENEGA SMS ja od njega(on pravi da mi pošilja). Njegova družina je super, a mi gre mama počasi na živce saj se v vse umešava in na koncu krivi mene, da mu ne pustim dovolj prostora za žur in igrice. Ko smo bili sami doma sem kuhala čistila on pa me je ves čas zafrkaval in žalil. Na koncu se mi vedno opraviči, a ne vidim več pomena opravičil, če čez 1 dan naredi isto. In na koncu reče, da sem sama iskala!
Ne vidim več pomena zveze. Zdi se mi da se jaz trudim njemu je pa vseeno, čeprav pravi drugače a dejanja pomenijo več kot besede.

Zelo vam bom hvaležna za kakeršen koli nasvet!

Spoštovani,

moram biti povsem odkrita. Iz vašega pisma je razvidno, da vsa dejanja vašega fanta sporočajo samo eno: da je vajin odnos poln obupa, razočaranj, odvečnosti, nepomembnosti in kot takšen nima nobenega smisla. Čutim, da poznate odgovor, hkrati pa vam je težko soočiti se s tem in si priznati, da morda le niste pravi zanj. Težko je sprejeti, da nekomu niste pomembni, da se ni več pripravljen truditi za vas, vendar vse laži, sprenevedanja in prikrita manipulacija, s katerimi ohranja odnos z vami in vas še drži v bližini, niso vredni človekovega dostojanstva. Bodite odkriti do sebe, razmislite in sledite tistemu, kar čutite. Vaša zadnja misel (“Zdi se mi da se jaz trudim njemu je pa vseeno”) po mojem mnenju povsem drži, zato je morda čas, da ga spustite na svobodo. Zamislite si npr. vajin odnos čez 5 let, menite, da se bo vaš fant do takrat v veliki meri spremenil? Postavite si prioritete odnosa, ki si jih želite in o njih razmišljajte. Oba si namreč zaslužita srečo z nekom, morda jo bosta morala iskati vsak drugje.

Srečno vam želim in ne obupajte, saj ste še mladi.

Barbara K. Novak, zakonska in družinska terapevtka www.bodisprememba.si tel. 031 30 90 60 FB: https://www.facebook.com/bodisprememba.si

Kva hudiča ti še delaš z njim???
A ne vidiš, da te dobesedno zajebava? Pa šele en let sta skupaj, daj raje pejti in zaključi vezo, ker itak iz tega ne bo nič. On pomoje ne bo imel nič proti. Kaj misliš, kaj dela ko je zunaj, ko ga tolk časa ni….
Brezveze res!! škoda živcev in prenašanja tazga loleka kot je on!

Zajebava te, raje hodi ven, kot pa da je s tabo, žali te, pa šele ENO leto sta skupaj…. ne res kaj še delaš z njim?
Če bi njemu blo tolk do tebe, ne bi vsaki dan hodil ven in te puščal samo… groza!!!

Raje končajta to sranje, ker to ni veza, bolj zdaj kot pa čez par let!!!!!!

Kaj ti še počneš z njim?

A ni škoda časa in energije, če te samo pušča in gre raje z drugimi ven. Nima te preveč rad očitno.

On gre raje ven in ga cele noči ni, ti pa čakaš doma…. kaj tukaj ni jasnega, ta zveza je že zdavnaj končana, pomoje niti ni bila začeta, vsaj ne iz njegove strani. (sploh če je še drugim pisal, kaj veš, kaj z njimi dela sedaj, ko ga ni doma)
Jaz bi pomislila na to, da se on zabava z drugimi…

Spremenil se pa NE BO, tko da ne upati, da se bo spremenil, ker se ne bo.

Pojdi raje, boš živela velik lepše.

Za vezo se vedno trudita oba, ne pa samo en partner, zveza je obsojena na propad, sorry, drugega rečt ne moremo.

New Report

Close