Re: Nezdravljenje ciste
Pozdravljeni,
Tudi jaz imam podoben problem. V nosečnosti pred 4 leti in pol se mi je odlomila zgornja petica. Zdravnica mi je takrat dlje časa zob zdravila in mi ga potem nekako obnovila z večjo plombmo. Takrat mi zaradi nosečnosti le tega ni slikala. Pred dvema letoma sem odšla na pregled k samoplačniškemu zobozdravniku, ki mi je zob slikal in rekel, da gre verjetno za granulom. Na zdravljenje pa kljub samoplačništvu naročil šele čez eno leto. Nato sem si v tem času islala novega zobozdravnika. Nato se mi je zob ponovno odlomil.Nova zobozdravnica mi je naredila ortopan sliko in rekla, da imam granulom, ugotovila isto kot prejšnji ter rekla, da mi bo potrebno narediti zatiček. Granulom mi je potem zdravila, enkrat mi dala zdravilo ter ponovno poslala čez mesec dni na slikanje. Granulom ni izginil, vendar se je vseeno kljub temu odločila, da mi naredi zatiček. Rekla je, da neve kako se mi pozdravilo, morda je tudi staro. Ker je zob mrtev me tudi pri čiščenju in delanju zatička(nove zobne krone) ni bolel, gnojno pa tudi ni bilo nič. Bolel me je en teden po novi zobni kroni, nato se je bolečina umirila. Sedaj ga pa samo včasih čutim, bolj takrat ko sem prehlajena. Imam pogosta vnetja sinusov. Ali menite, da je nevarno, da mi je zobozdravnica naredila zatiček kljub neozdravljenemu granulomu ali cisti in bi mi morala najprej to nekako pozdraviti.Sedaj je minilo od tega že več kot leto dni.
Najlepša hvala za odgovor in lep pozdrav
Iz vašega pisma res ni mogoče reči, ali je granulom pozdravljen ali ne, vsekakor pa je prav, da se protetični del na zobu izvaja potem, ko je zob pozdravljen. Lep pozdrav, DD