Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina Rdečke…?

Rdečke…?

Prejšnji teden sem bila na morju. Zadnji dan sem začutila vročico v licih, po rokah in nogah pa so se mi pojavili majhni suhi “mozoljčki”. Prepričana, da gre za kako alergijo, sem kupila Fenistil, kasneje sem vzela tudi Flonidan.
Nič ni bilo bolje. “Mozoljčki” so se pojavili tudi po celem obrazu in vratu, dekolteju. Na videz so skoraj neopazni (morda tudi zaradi zagorele kože?), na otip pa se čutijo-tako na obrazu- kot raskava koža, po telesu pa je pač čutiti posamezen izpuščaj. Nič me ne srbi.
Vse to spremlja rahlo povišana temperatura. Šla sem k zdravniku, ki mi je zatrdil, da to ni alergija, temveč neka viroza-ni definiral kakšna. Vprašal pa me je, če sem bila v zadnjih tednih kaj v stiku z otroci. V stiku z njimi sem bila.
Moja nečakinja je pred dobrim mesecem prebolela norice… kakšna povezava?
Zdravnik mi je predpisal pač Lekadol in počitek. Načeloma se počutim v redu, včeraj sploh, danes pa se mi je spet malo zvišala temperatura, koža tudi še ni normalna. Na delo hodim normalno…

Kakšna ideja?
Hvala za odgovor!

Spoštovani!

Vročina na neka način govori v prid virusne bolezni z izpuščaje tudi zato, ker vas ne srbi, a po drugi strani se bolj nagibam k alergiji na sonce in spremljajoči blagi virusni infekciji. Težko bi se odločil za rdečke, saj ste bili na eni strani zelo verejtno cepljeni proti rdečkam, po drugi pa tudi niste bili v stiku z nekom z rdečkami. Ali eno ali drugo, se bo v naslednjem tednu zelo verejtno uredilo samo od sebe.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

New Report

Close