Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Zdravstvo pri nas? razočarana nad zdravstvom

razočarana nad zdravstvom

Pozdravljeni.

Danes sem pa tako razočarana nad zdravstvom, da mi je kar slabo in se moram nekje “izprazniti”.
Imamo dedka v bolnišnici, ker je imel 2 tedna nazaj koronarografijo in ima najverjetneje reakcijo na kontrast ali pa je alergičen na nova zdravila-ugotavljajo že 3 dni.Ima namreč srbeče izpuščaje po vsem telesu, popolnoma je otekel v obraz-je kot lubenica,pa tudi bruha še. No, to še ni najhujše. Danes sem bila pri njemu na obisku in iz mesta, kjer se infuzija priklopi na kanilo je kapljalo, da je imel rokav ves moker pa tudi povoj. Poklicala sem sestro in jo lepo prosila če lahko pogleda in zamenja povoj, ampak mi je (ker je bila zdravstveni tehnik) odgovorila da to dela diplomirana medicinska sestra, ki pa počiva ker je izmučena, stišček (za kontrolirat kapljice) pa naj sama zaprem, da ne bo kapljalo okrog. Sramota. Sedaj po 3h urah, sem klicala dedija, če je sestra zamenjala moker povoj, ki bi ga lahko oželi in mi je povedal, da ni želela zamenjati, da to sploh ni mokro in da je še dober. Infuzija pa je ostala zaprta, zdravnik pa je ravno zato napisal za terapijo neko infuzijo, ker mu omili srbež.
Druga stvar pa je bila ta, da smo sestro prosili, če lahko govorimo z zdravnico, glede na to da je stanje slabše. Sestra je rekla, da ji je zdravnica naročila, da naj počakamo, ko bodo obiski gotovi. Smo čakali in prišla, vendar kako? Niti pogledala nas, niti pozdravila, sem jo ogovorila ,a je obrnila hrbet in rekla da ne bo dajala izjav ker ni delovni dan. Sem jo vprašala če moram čakati na ponedeljek, glede na to da je stanje bistveno slabše, da bo povedala 1 stavek in je hodila naprej in odgovorila da bomo pač morali počakati, da pacienta (dedka) danes sploh ni videla), sta pa sestra in dedek potrdili, da je bila zdravnica zjutraj pri njemu. Hvala lepa za takšno zdravstvo. Pa ne blatim samo zato, ker je moj dedek v njihovi oskrbi, vendar zato, ker se mi take stvari niso zgodile prvič.
Lep pozdrav.

Menim, da smo vsi takoo razočarani, da nam je zmanjkalo besed in zato sploh nimamo kaj komentirali v zvezi s tem.
Da bi kaj poštimali na bolje, bi morali pa predvsem zdravniki kaj narediti, pa ne mislim na to, kako je kdo postrežen v bolnišnici, pač pa na to, da več ne zaupamo v zdravsto, ker smo tako različno obravnavani
in le status, znanstvo, sorodstvo še nekaj velja…

Hja, vse res ne štima vedno.
Ampak, se je kdo vprašal, zakaj je bila sestra izmučena?
Se je kdo vprašal, zakaj ste morali čakati zdravnico – saj najbrž ni pila kave ves ta čas?
Če bi vam nekaj na kratko povedala, bi pa rekli: oh, saj je bila pri dedku samo zjutraj, nato ga pa ni videla – zdaj pa se dela pametno.
Vedno obstaja tudi druga stran.
Krivi so tisti, ki ne zaposlijo dovolj sester in dovolj zdravnikov, da bi bil čas še za prijaznost. Kot je nekoč dejal nekdo: plačani so (slabo) za strokovnost, ne pa za prijaznost (in tudi časa nimajo za to). A ste vedeli, da računa za pregled (ne preiskave, samo kakršenkoli razgovor, tipanje, poslušanje, razlago )zavarovalnica cca 6 minut?

Jaz tudi, se popolnoma strinjam z vami.
Nasja, z vami se pa ne strinjam. Tudi sama delam v zdravstvu in sem vedno predana svojim pacientom. Če me pokličejo, pomeni da me potrebujejo in zaradi tega pritečem če je treba. Svoje težave je treba pustiti doma. Glede tega kaj sta zdravnica in sestra delali me niti malo ne zanima, sta tam, da pomagata če jih potrebuješ. Kajne? Zaradi mene naj pije kavo, ampak ko zazvoni zvonec je dolžna priti. Saj je v službi, ni doma!? Halo…Takšni zdravniki in sestre niso vredni niti centa. Druga stran me tudi zanima ne, sploh s takšnim odnosom ne.
Tako da…vsi ki so že ležali na tem oddelku niso bili zadovoljni. Da pa ne omenim niti knjige pritožb, ki je polna. Torej, potem nekaj že ni v redu.
Seveda pa se delam pametno in niti nisem tiho v stvareh ki jih vem in ko sem 100% v svoje znanje. Meni zelo veliko pomeni prijaznost in te itak pri vse več primanjkuje.

New Report

Close