razočarana
Nisem več rosno mlada, toda moje življenje je ena sama napaka. Že v mladosti sem se zaljubila in hitro dobila otroka. Nič hudega bi rekli, če ne bi bil moj fant velik ženskar, hodil s kolegi, mene in otrka pa zanemarjal in sčasoma začel tudi pretepati. Dolgo sem to prenašala, ker sem ga ljubila, toda spoznala sem idealnega moškega, vsaj mislila sem da je, na žalost poročenega. Znal je lepo govoriti, toda bil je toliko pošten da ni nikoli grdo govoril o svoji ženi in otrocih. Govoril mi je da se bo ločil ko bo čas., ko otroci odrastejoi. Nikoli ga nisem silila v nič, saj sem razumela, da otroci potrebujejo očeta. Med tem časom so otroci odrasli, sama imam z njim otroka, njegova žena ve za najino vezo, živita vsak v svojem delu hiše, toda nič. Loči sene. Moram povedati, da me je prepričal, da sem pustila službo, tako, da sem popolnoma odvisna od njega, tudi stanovanje v katerem s sinom živiva je njegovo. Vsi vedo za naju dva, ne skrivava se, dosti smo skupaj, toda naveličana sem takšnega življenja. rada bi, da bi bili vedno skupaj, da bi bili prava družina, toda vedno ko začenjam to temo se skregava. Nevem kaj naj naredim. Naj ostanem na cesti in brez dohodka za življenje. Službe ne moram dobiti, ker nisem več mlada.
Pega,
čebošželela kaj spremeniti, boš morala veliko, od selitve,do nove službe, do svojega razmišljanja. Seveda je v življenju težko, ampak vedno se na koncu tolčemo zaradi tistega kar nismo naredili in ne zaradi tistega kar smo.
primož
Hvala ti Primož za tvoje besede. Vem, da bi morala veliko narediti, če bi hotela spremeniti svoje življenje. Toda nevem, če bom zmogla, kajti nad svojim življenjem sem čisto obupala. Saj ne iščem nasvetov, da mi nekdo pomaga iz tega, ker je pretežko, da mi nekdo kaj takšnega svetuje. Dovolj mi je, da sem nekako nekomu povedala kaj me teži. Vem, da sem marsikaj naredila narobe in tolčem se po glavi ne samo zakaj sem to naredila, ampak tudi zakaj nisem naredila drugače. Vem, pomagam si lahko samo sama in to samo, če bom dovolj močna, kaj pa zelo dvomim.
Pega,
ena kapljica vode ne spremeni ne barve neokusa čaja.
druga kapljica vode tudi ne spremeni ne barve ne okusa čaja.
če pa boš vstrajna s kapljicami, boš spremenila tako okus kot barvo čaja.
Na prvi pogled še tako majhna sprememba , je pa le začetek, ki ga je treba nadaljevati, če želiš kaj spremeniti.
le pogumno,
Primož