Najdi forum

o tem, kako smo lahko ljudje postali tako komplicirani, da se ne znamo več iskreno pogovarjat, družit, še prej spoznavat, ustvarjati odnose – takšne ali drugačne. V zadnjem času opažam, da vse preveč ljudi zanimajo materialno stanje posameznika, kar pa se mi ni ne zdi primerno na začetku kakršnegakoli odnosa. Kot da je večina ljudi nekakšnih otrok, ki se pogovrjajo v stilu “ona pa ima novo Barbiko, jaz jo hočem tudi”.
In sedaj malo pred 30-tim se sprašujem ali je možno spoznati človeka, s katerim bi človek lahko imel normalen dalj trajajoč odnos, v katerem se ne bi večina pogovorov vrtela okoli denarja in o tem kdo ima koliko in zakaj.
Zanima pa me vaša izkušnja o tej zadevi, npr. ali sta se s parterjem oz. koliko in kakšen način sta vodila pogovore o financah, kolikšno težo sta dajali finančnemu stanju, glede odnosa med vama, ….
Hvala za mnenja, odgovore ali karkoli.

Urš,

sevede je možno nekoga takšnega srečati, in naš sistem naj bi vspodbujal pogovore, iskreno pogovarjanje, ne videnje v vsaki zadevi negativizem, ne takojšnje negiranje in zgraženje, ampak predvsem pogovarjanje, druženje, sprejemanje ljudi takšnih kot smo.

Bolj ko se bomotega učili, lažje bomo tudi koga dobili, ki bo delal popolnoma isto kot mi in take veze niso nikoli slabe.

primož

************************************************************************************* www.mgc-bistrica.si Nihče ni tako bogat, da ne bi koga potreboval in nihče tako reven, da ne bi bil nekomu potreben. [url]https://www.facebook.com/med.over.net[/url]

Zivjo!
Seveda je mozno. Moj “koruznik” je tak in se nekaj podobnih mozakov poznam. Financno stanje obeh je priblizno enako (mogoce moje malo boljse). Finance sva ob zacetku skupnega zivljenja resila hitro in enostavno: stroske zapisujeva in ko zmanjka lista, poracunava. O denarju pa govoriva le, ko se odlocava za vecji nakup (jaz sem namrec malo bolj “sparovna”), sicer pa ne.
Mogoce je drugace, ce se financno stanje dveh mocno razlikuje.
Pozdrav

Urš, popolnoma se strinjam s tvojimi ugotovitvami. Interesi so pač različni in ne čudi, da je zahodna družba usmerjena bolj v pridobivanje materialnih dobrin, kot na primer duhovnih. Za neko trajajoče razmerje pa je vsekakor pomembno oboje, s poudarkom na dobri komunikaciji in zaupanju ter seveda skupnih interesih, ki so zame ključ do uspešnega partnerstva. Je pa res, da so danes zaradi odraščanja v patoloških družinah večinoma ljudje nezreli in imajo določene komplekse oziroma sekundarno tesnobo, ko opazujejo najuspešnejše vrstnike, ki so uspešni na vseh področjih življenja in imajo zato velike hiše, dolge avomobile, lepe žene, skladne odnose itd. Ker bi tudi oni radi to dosegli, so svoje komplekse manjvrednosti prisiljeni reševati na nadkompenzatoričen način, kar pomeni, da se sililjo biti uspešni, to pa navzven kažejo z materialnimi dobrinami, ki dobro navidezno prikrivajo njihovo duševno uboštvo, ki ga trpijo. Seveda je žal še več tistih, ki svoje komplekse “zdravijo” na dekompenzatoričen način z drsenjem v alkoholizem in narkomanijo, kajenje tobaka, faliranost, kriminal, promiskuiteto itd. Priporočam ti, da v življenju pozorno izbiraš moškega, ki je vsestransko življenjsko aktiven. To pomeni, da se aktivno ukvarja z rekreacijo in drugimi dejavnostmi, da blesti v branju leposlovja in strokovne literature, da se ne omamlja, ampak teži k zdravemu načinu življenja, da zna navezati in gojiti lep odnos z osebami nasprotnega spola, da je pozoren, ljubeč in nesebičen. Pri tem naj ti ne bo glavno merilo debelina njegove denarnice, ker so materialne dobrine zelo minljiva stvar in jih bosta še prehitro lahko zadosti ustvarila skupaj, če bosta oba težila k družbenemu elitizmu. Bolj pomembno je, da imata oba izdelane notranje kvalitete, ki kljubujejo vsem življenjskim pritiskom in povezujejo dva tudi takrat, ko je življenje manj ugodno, materialno blagostanje pa manjše.
Želim ti veliko uspešnega iskanja, čeprav je res, da se včasih ni potrebno ne vem kako ozirati naokoli.

Pogovor o financah in denarju je pomemben, vendar ne v smislu, kdo ga ima več ali kdo je zaradi tega na višjem položaju. Gre se za odnos do denarja. Nekdo, ki ga ima veliko, vendar je stikač in ga samo grabi pa kup, ne bo dobro shajal z nekom, ki ga ima tudi veliko, vendar ga zmerno troši za lasten užitek. Če se srečata dva, ki imata zelo nizke plače, potem pa pride še kakšna nezaposlenost, lahko ta situacija tudi uniči njun odnos, zaradi frustriranosti, ki jo skrb zaradi pomanjkanja denarja prinaša. Če želimo kvalitetno živeti, potrebujemo denar za to. Denar sam po sebi ni pozitiven ali negativen, to nalepko mu daje odnos, ki ga ima vsak posameznik do njega. Ne me sedaj razumeti, da podpiram tak odnos, češ, ker ima nekdo malo denarja, ni primeren partner za nekoga.

New Report

Close