Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Otroci s posebnimi potrebami in dolgotrajno bolni otroci Razlika med odločbo CSD in odločbo Zavoda za šolstvo – otrok s p.p.?

Razlika med odločbo CSD in odločbo Zavoda za šolstvo – otrok s p.p.?

Lepo pozdravljene,

prvič sem se znašla na tem forumu. Prebrala sem tudi poste o ugodnostih, pa ne razumem v čem se odločba CSD in odločba Zavoda za šolstva razlikujeta. Ali lahko z odločbo Zavoda za šolstvo uveljavljam recimo RTV ugodnost in npr. cestnino, ali pa je naša odločba zgolj namenjena pomoči specialnega pedagoga. Otrok je star 5,5 let in v vrtcu.

Prav lepa hvala za odgovore.

Piki Miki,
določenih ugodnosti iz. pravic samo z odločbo o usmerjanju ni moogče uveljavljati. Npr. višjo olajašavo za otroka pri dohodnini. Lahko pa z odločabo o usmerjanju pri večini delajalcev uvejlavljate dodatni dopust.

Lep pozdrav in lep dan, Petra _______________________________________ Bolečina ni nič manjša, samo s časoma se naučiš živeti z njo. Cmok v nebesa, tvoja mami

če imamo odločbo iz zavoda za šolstvo ni dovolj. kaj pa potrebujemo oz kakšni so pogoji, da jo dobimo še in csd. kaj s to odločbo pridobimo? oz kakšno obolenje ali motnjo mora otrok imeti, da se mu ta vloga odobri. so kakšni posebni obrazci?

hvala in lep pozdrav

CSD in Zavod za šolstvo sta dva različna organa in izdajata odločbe vsak na svojem področju: CSD na področju socialnih zadev, Zavod za šolstvo pa na področju šolstva.
Odločba CSD se torej tiče vaših socialnih zadev (tj. otroški dodatek, štipendija (ko bo otrok že malo večji in bo hodil v SŠ), dohodninska olajšava, itd), odločba Zavoda za šolstvo pa se tiče področja šolanja – tj. usmerjanje otrok s posebnimi potrebami v različne šole, dodatna učna in strokovna pomoč otroku v šoli, itd.

Piki Miki,

z odločbo CSD pridobivaš v glavnem večino pravic in olajšav, ki ti pripadajo. Kot si omenila si ta seznam že prebrala.

z odločbo Zavoda za šolstvo si jst osebno nisem urejala nobenih pravic razen dodatno strokovno pomoč in tukaj tudi spada spremljevalec za gibalno ovirane. S to odločbo ne vem, če se da še kaj drugega uveljavljat. Morebiti je lahko priloga kakšni prošnji za npr. štipednijo ali kaj podobnega

Če v glavnem povzamemo, je seveda pametno, da si urediš obe odločbi. Največ ti pa prinaša odločba CSD.

Naši SRČKI so pravi "borci" dajejo nam zgled, kako se boriti za življenje! Lep pozdrav, Mateja

Pozdravljeni!

Z odločbo o usmerjanju sem dobila 5 dni dodatnega dopusta , lahko bi ga tudi mož , a ni dal v službi papirjev . Zraven sem morala priložiti še potrdilo zdravnika . Pri registraciji pa nisem plačala cestne takse za en avto v družini , tu je neka omejitev glede moči motorja . To ti povedo na upravni enoti , kjer daš vlogo , tam kjer ti naredijo prometno . S seboj za vlogo rabiš prometno in odločbo o zsmerjanju . Meni so vrnili še za nazaj od dneva vloge .

Lp

Mamaana,

si ti prepričana, da si te reči dobila z Odločbo o usmerjanju iz Zavoda za šolstvo in ne z Odločbo o dodatku za nego iz Centra za socialno delo?!?!?!?

Kar imam jaz izkušenj z vsemi temi pravicami in oprostitvami, dobiš vse kar si navedla z Odločbo o dodatku za nego iz CSD.

Naši SRČKI so pravi "borci" dajejo nam zgled, kako se boriti za življenje! Lep pozdrav, Mateja

Dodatni dopust se lahko dobi tudi samo z odločbo o usmerjanju (ali potredilom zdravnika).

Lep pozdrav in lep dan, Petra _______________________________________ Bolečina ni nič manjša, samo s časoma se naučiš živeti z njo. Cmok v nebesa, tvoja mami

Mateja2006

Prepričana

Res pa je , da čakam odločbo o usmerjanju že za drugega otroka , en jo je pa že prerasel.

LP

kar slabo mi je ko vas berem.sramota.

Lord,
zakaj pa?

New Report

Close