Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Arhiv Sociala Arhiv – Sociala Razlika med obobravanji DSP? (Nina)

Razlika med obobravanji DSP? (Nina)

Pozdravljeni ga. Nina!
Tole vaše vprašanje, ki ste mi ga pisali ne mejl, sem prilimala na temo, da si bo lahko še kdo drug pomagal, če je v podobni situaciji kot vi oz. ima vprašanja v tej smeri. Lp-TIna

Pozdravljeni gospa Tina.

Zasledila sem na forumu da odgovarjate na vprašanja glede izredne socialne pomoči.Oddala sem vlogo za enkratno izredno denarno pomoč in sem danes dobila odgovor da imam odobreno 226,80 eurov.Smo štiričlanska družina.Jaz dobim 460 evrov porodniške partner pa 504 evrov plače.Stanujemo kot podnajemniki najemnino plačujemo 300 evrov mesečno plus stroški 250 evrov,vrtec 100 evrov,mesečno imamo 700 evrov položnic plus hrana in ostale stvari za dojenčka.Zelo sem razočarana nad centrom za socialno delo,ker imam prijateljico,ki stanuje v istem bloku kot jaz dobesedno enak problem samo da so oni tričlanska družina in mesečno s partnerjem imava samo 10 evrov mesečno več kot ona dva s partnerjem.Ta prijateljica je dobila 450 evrov pomoči,kot tričlanska družina mi pa kot štiričlanska 226.Moram vam še povedati da je njeno vlogo obravnavala druga socialna delavka.Zanima me na kakšen naćin je lahko taka razlika in kako na to gledajo.V mojem primeru si lahko razlagam da je to dobra volja socialne delavke koliko odobri,ker drugače si jaz ne znam razlagati.
Prosim Vas,če mi lahko odgovorite in svetujete in vas lepo pozdravljam.

lep pozdrav Nina

Lep pozdrav! Tina * * * mislimo pozitivno, delajmo pozitivno, rešujmo težave pozitivno in živimo pozitivno naravnani * * * **************************************************************************************************************************************************** Legenda: DSP=denarna socialna pomoč, IDSP=izredna den. soc. pom., EBO=evidenca brezposelnih oseb, ZRSZ=zavod rs za zaposlovanje, ZUP=zakon o splošnem upravnem postopku, ZSV=zakon o socialnem varstvu, OD=otroški dodatek, SD=starševski dodatek, SN=starševsko nadomestilo, CSD=center za socialno delo, MDDZS=ministrstvo za delo, družino in socialne zadeve, MO=materialna ogroženost *****************************************************************************************************************************************************

Ko sem jaz podala prošnjo za IDSP so mi jo zavrnili….pa sama živim s sinčkom, sicer na naslovu staršev a imam svoje gospodinjstvo, vsak mesec dam 70 € za elektriko in vodo, plačujem internet 40 € , zdravstveno zavarovanje 14 + 23 €, kupujem hranu za naju, oblačila (če jih slučajno ne dobim), vse osnovne potrebščine zase in za otroka… in ko sem zaprosila za pomoč da bi lahko kupila 500 l kurilnega olja ki je kot strošek padel name, so me na CSD zavrnili-
– ker sem študentka in bi mi moral otrokov oče plačevati preživnino dokler se šolam??!halo?? še za otroka ne plačuje redno, kaj bi šele zame…. pa čudno je to da nekateri celo dejansko živijo skupaj pa ženske prav tako dobijo IDSP pa noben ne reče da mora otrokov oče plačevat za mater otroka.
– ter da živim na istem naslovu kot starši in da se stroški delijo? Mislim, saj pa se delijo. Drugače za celo hišo porabimo 1500 l olja in za elektrike pride 100 € na mesec.
Tako sem bila razočarana in na robu obupa, pa še sinček mi je zbolel da na koncu niti pritožbe nisem dala…staršem sem še vedno dolžna, so rekli da bodo pač počakali dokler ne dobim dela… ampak mene pa tako jezi :(.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close