Najdi forum

Mi razložite razliko med karatejem in judom. Katera je primerna starost, da se začne otrok s tovrstnim športom ukvarjati?? Kakšen je ta šport?

Ha

ja razlika je kar velika, kakor pogledaš.

Judo naprimer je šport prijemov in nato metov, spraviti moraš nasprotnika brez udarcev na tla, najbolje z dobrim metom. To je tudi olimpijski šport. Tako kot vsak drug trening je tudi ta naporen in je potrebno veliko vaje. seveda je odvisno tudi od teže v kateri kategoriji si. potrebni so tudi izpiti, po barvah pasov.

Karate.
Jih je več vrst. tae-kwon-do, je tudi olimpijski šport in kar primeren. Ostale različice karateja pa se razlikujejo predvsem po filozofiji in pristopu. Tukaj pa se učiš obrambe in napada, z udarci mislim. Nekateri uporabljajo vse možno udarce, nekateri prepovedujejo določeno itd. za kaj več vam bi pa moral povedati, kdo ki trenira.

jaka

Vprašanje je tud, zakaj bi vaš otrok treniral kakšno od teh veščin.

Sam se že kar nekaj časa ukvajam z borilnimi veščinami, sicer z nobeno od teh dveh, vendar če bi za svojega otroka izbiral med tema dvema, bi se odločil za judo.
Otrok bo v zelo dobri kondiciji, poleg tega pa ima judo, po mojem mnenju vec funkcionalne in uporabne vrednosti kot karate.

lp
simon

nova
Uredništvo priporoča

Otrok je star 9 let in ga je karate oz. judo pritegnil. Mi lahko svetujete kaj je za 9 letnika bolj primerno. Morda še kakšna borilna veščina in kje ga vpisati???

Tezko bi rekel katera je bolj primerna, vendar se bolj nagibam na stran juda. Obe vescini pa ga bosta naucili tudi dovolj samodiscipline, kar pa je za razvoj otrokove osebnosti dobrodoslo.

Karate in judo klubov je malo morje. Malo pobrskajte po internetu in boste nasli kar nekaj klubov. Je pa tako, da vecina klubov ima treninge samo do poletnih pocitnic, kar pomeni, da morate kar pohiteti. Je pa tudi tako, da vsi ne vpisujejo skozi celo leto. Najvec ljudi se vpise jeseni.

Lp
simon

Hvala za informacije. Vpisali ga bomo jeseni! lp

New Report

Close