Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina razlaga krvne slike

razlaga krvne slike

Spoštovani,
prosila bi vas za obrazložitev izvida hematološke preiskave:

LKCI – 5.57
ERCI – 3.72
Hb – 122
Ht – 0.320
MCV – 85.8
MCH – 32.9
MCHC – 383
RDW – 11.3
TROMB – 125
MPV – 9.52

neutrofilci – 50.1%
limfociti – 40.7%
monociti – 6.85%
eozinofilci – 1.03%
bazofilci – 1.33%

Pred 8 meseci sem rodila, med nosečnostjo je bila vrednost hemoglobina 120 -130, po porodu pa je padla na 110 in sem en mesec jemala Hematopan tablete. Zadnje štiri mesece se slabše počutim, zelo sem utrujena, imam precej močne bolečine v obeh zapestjih (pod palcem), zlasti zjutraj pa bolečine tudi v drugih sklepih, najbolj v gležnjih. Imam nizek krvni tlak – 60/105. Otroka sem polno dojila, dojim še sedaj 2x na dan. Stara sem 34 let.
Moja osebna zdravnica omenjene težave pripisuje hormonskemu neravnovesju po porodu. Ker menim, da težave vseeno že malo dolgo trajajo, sem samoplačniško opravila preiskave krvi, vas pa bi vljudno prosila za mnenje oziroma kašen nasvet.
Hvala in lep pozdrav. N

Spoštovani!

Slej ko prej bose spet zapluli v anemijo, zato bi bilo treba železo jemati še nekaj mesecev. Tudi zardi dojenja, ki vas dodato izčrpava, oz. vpliva na zaloge železa. Izvidi ne pojasnjujejo utrujenosti. Preverite dleovanje ščitnice (kri), ali pa azmislite, če ne gre za psihično pogjene težave. OPri oblečinah v sklepih bi pregelda sediemntacijo in ev. revmatest, d bi izključil možnost revmatoidnega artritisa, sicer pa pomislil na moćnost manjšše telesne pripravljensoti, več dvigovanja, položaj pri dojenju, in posledičnega pritiska na določene sklepe in vratno hrbtenico…

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

New Report

Close