Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Nosečnost in obporodno obdobje razlaga kratic in brce

razlaga kratic in brce

Punce pozdravljene, kje bi lagko našla kaj pomenijo kratice v materinski knjižici, kje to piše ali pa če katera ve, npr.:
GV/TV/BPD
HC IN AC
BIP, CRL
PSU/gibi

A je imela katera zelo živahnega dojenčka ? Moj otroček po mojem hoče ven skozi trebug 🙂 Tako brca čez cel dan, da mi je včasih prav že neprijetno, non stop, vam rečem. Zvečer moram prav reči možu, da položi roke na moj trebuh in mali se ponavadi umiri, da lahko zaspim 🙂 !! Če je vse to normalno potm ok, včasih pa pomislim da res mal preveč brca, da mu kaj ni všeč…

ha ha ha, ravnokar sem prebrala da nisem edina, to mi je že bolj všeč, mož mi pa samo govori, da kolk bi bil on rad noseč…a je še od katere tako čustven…, še ena šala, sva se zadnjič priporočila da bi varno in lepo preživela porod, pa je mož prijavil, ja da on posebej, da bi ga preživel…:)))

Bodite lepo in hvala že v naprej

rožica 22t

Evo nekaj razleg kratic:
BPD – biparietalni diameter…ali premer glavice
HC – head circumference …obseg glavice
AC – abdomen circumference…obseg trebuha
PSU…plodv srčni utrip
CRL – crown to rump length…dolžina od temena do trtice
FL- femur length…dolžina stegnenice
HV in TV sta pa po mojem isto kot HC in AC
Kaj je BIP pa ne vem.

Kar se brc tiče…jaz imam tudi včasih občutek, da imam kandidata za kakšen borilni šport v trebuhu in da si bo poiskal pot ven kar skozi trebušno steno. Ampak se mi zdi, da je boljše tako, kot pa da bi z nestrpnostjo čakala vsak gib in premik.

Lepo nosečnost še naprej

Gala 37 2/7

Še ena s tako aktivnim korenjakom- naj bi bil fantek. Cel dan, zvečer, ko se malo umirim sploh, pa tudi ponoči. Zadnič je tako poskočil, da sem še sama iz strahu kot iz topa izstrelila “joj”. Sem se tudi jaz spraševala, če mu morda kaj ni dobro, da je tako aktiven. Včasih, če je bolj nizko, je občutek prav neprijeten.

Lp, D

Rožica,

tudi jaz imam zelo čustvenega moža. Se mi zdi, da ga tud mal dajejo nosečniški hormoni. Kar naprej je utrujen, križ ga boli, trtica ga matra, zaprt je, vrti se mu zaradi nizkega pritiska, … skratka vse kar mene matra tudi njega samo, da njega močneje. Se mu prav nasmejim! No men je kr všeč, jst sm noseča on pa ima težave. Mu je celo moj G dal diagnozo in sicer ”indijanska nosečnost”.

Ko se pogovarjam z našim dojenčkom sploh ne smem reči ‘moj lupček, moja lubica, moj sonček…’ me vedno poravi, da je to ‘NAŠ lupček, NAŠ sonček…’.

Pa pravljice bere dojenčku zvečer, pa bušija maže … No, da ne bi katera narobe razumela. Jaz sem prav srečna, ker imam tako pozornega možeka, pa še nasmejim se mu spotoma.

Ana

Ojoj, draga moja…..

DO SOLZ SEM SE NASMEJALA…. Sicer sem v službi, ampak sem si povsem zlahka čisto plastično predstavljala tebe z veliiiikiiiim trebuščkom, vso cvetočo in smejočo in ubogega možka, polnega nosečniških hormonov, ki komaj še živi…. Lahko si PRESREČNA, da je takšen, kot opisuješ. Veliko, veliko zadovoljnih uric zdaj in potem vama želim!

BDP ali BIP je isto. Pomeni prečni premer glavice.

Здравствуйте!

Предлагаю массовое ручное размещение объявлений на 450 досок объявлений России.

Занимаюсь этим уже около 4-х лет, за это время наработана хорошая база.
http://lophari-school.ru/index.php?subaction=userinfo&user=evertoprib

Do You Might Need A Sound Studio To Develop A High Quality Podcast?

I am Neva however never really liked that name. Her friends say it’s not best to her but what she loves doing is accomplish archery but she can’t make it her task. In my professional life I am a bookkeeper however i plan on changing they. I currently live in Missouri.
It all has to do with sound dunes! Even a long blanket along the bass of the floor and wall intersection behind your recording desk can help. Let’s consider first a sine wave, aka sound wave, node.

latinas with big ass

https://jguitar.com/tabmap?url=https://tubesweet.xyz/
http://www.brauer-reisen.de/buchung/?imo=471996&idbp=15184&idd=163586299&ido=95337&url=https://tubesweet.xyz/

d0e6ce9

Pozor: Preden bo vaš komentar javno viden, ga mora odobriti moderator.

New Report

Close