Naslovnica Forum Zdravje Čutila Otorinolaringologija Razlaga izvida-hči napotena na odstranitev žrelnice

Razlaga izvida-hči napotena na odstranitev žrelnice

Pozdravljeni!

Vljudno prosim, če mi pojasnite izvid: Oba sluhovoda suha,prazna, bobniča sta cela, levi pordel. Nosna sluznica pordela, s seromukozno sekrecijo. Ustna sluznica rožnata, tonzili med lokoma. V epifarinksu povečana žrelnica. Indicirana je adenotomija.

Hči enkrat mesečno oboli za vnetjem srednjega ušesa, non stop ima izcedek iz nosu, govori skozi nos, ponoči smrči, diha skozi usta in sluh se je v zadnjih 3 mesecih zelo poslabšal. Stara je 3,8 leta.

Prosim za poljudno razlago izvida in zanima me če se po operaciji (t.j. odstarnitvi žrelnice) izboljša sluh ali je škoda že narejena? In ali ostali simptomi po operaciji izzvenijo?

Hvala.

Moji hčerki so pri starosti 2 let odstranili žrelnico, imela je stalne smrklje in močno poslabšan sluh, izboljšanja po operaciji ni bilo, pri starosti 3 let so ji odstranili mandeljne, po operaciji izboljšanje občutno, smrklji so se ustavili in sluh se je izboljšal.
Razmislite, če ima že povečane mandeljne, ji naj odstranijo vse skupaj na enkrat kot da se dvakrat matra, če bi jaz vedela bi naši že pri 2 letih odstranili vse.

Spoštovani!

Strinjam se z razlago, da če bi vedli za naprej, da je tako kot je bilo opisanio, da je smiselno iztočasno vse odstranit naenkrat. Žal se to ne ve vedno in včasih je škoda vse odstraniti (tudi mandelne), če so ti majhni in zdravi (imajo svojo funkcijo). Drugače žrelnica žamaši prezračevalno cev za srednje uho in takrat imajo otroci pogosta vnetja ušes (bobnič je rdeč), slabši sluh, zamašenost nosu, izcedek iz nosu…

LP IB.

Če jaz zdaj to prav razumem ste na podlagi izvida ocenili, da bi bilo eventuelno dobro odstraniti tudi mandeljne, ali se motim?
Ali ste mi dali vedeti, da ni nujno, da se bo po operaciji samo žrelnice, stanje kakorkoli izboljšalo?
Mi lahko lepo prosim pojasnite izvid v prvem postu in eksplicitno odgovorite na vprašanja ki sem jih zastavila?

Da si ne bom česa razlagala narobe,,… Lepa hvala.

Spoštovani!

Jaz lahko povem le na splošno, ne morem pa natančno dati napotke in navodila, dokler ne pogledam človeka oziroma otroka. Če bi zdravil le po pismu, bi naredili zelo veliko napak, kar pa ne želim ne jaz ne, najveretneje, vi. Na splošno – ni vedno pomembno kako so velike nebnice.

LP IB.

New Report

Close