Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina razlaga izvida

razlaga izvida

Prosim za razlago izvida in sicer

Hematološke preiskave
K-MCV rezultat 80,9 oriet. ref vrednost 81-94
K-MCHC rezultat 365 – orient. ref. vrednost 310-350

Biokemijske preiskave
S-Kreatinin rezultat 43 – orient. ref. vrednost 44-97

Hvala

Spoštovani!

Če nimate nobenih drugih težav, nobena vrednost ne odstopa od normale tako pomembno, da bi bilo potrebno ukrepati.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

A odstopanje za 5 % ni pomembno?

Spoštovani!

1. Kreatinin je nižji, kar je celo “dobro” oz. ni klinično pomembno.

2. MCHC – koncentracija hemoglobina na eritrocit, kar je izračunana vrednost iz hemoglobina, hematokrita in števila eritrocitov je višji in če nimate visokega hemoglobina in veliko eritrocitov, tudi čisto nič slabega – le eritrociti so bolj polni železa.

3. MCV oz. povprečna veliksot eritrocita je prav tako izračunana.

4. Če nimate nobenih težav, takle izvid nima nobene klinične vrednosti, oz. bi lahko navedli, zaradi česa ste opravili pregled krvi, saj se le tak oda govoriti za kaj gre. Brez jasnega cilja opravljenega testa so vedno težave, ker najdemo odstopanja zgolj zardi zakona naklučja.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

New Report

Close