Najprej en lep pozdrav vsem tistim,ki berete ta “klic na pomoc” Najbolje,da kar zacnem….
S fantom ziviva skupaj 4 leta,ampak,vmes sva imela pavzo,ki jo je on iskoristil,da je zazivel,sprobal druga dekleta,ga zural ipd..Nato je ugotovil,da sem jaz tista prava,da me ljubi in da zeli biti z menoj in ker ga nikoli nisem prenehala ljubiti,sem bila pripravljena zopet zaupati v njegovo ljubezen.
Sedaj po enem letu pa je prislo,do trenj,saj mi je veckrat lagal in moje zaupanje je tako skrhano,da dvomim v vsako njegovo besedo oz. problem nastane,ko ga ni ob meni.Zvedela sem,da se je poleti nekajkrat dobil s prijateljico s katero nikoli nismo skupaj in priznal je,da sta bila le v avtu,da sta debatirala,poslusala muziko…bla bla bla in da mi ni povedal,ker ni bilo nic pomembnega in da se za brezveze razburjam,saj sta bila onadva vedno le prijatelja in nic vec in da gremo lahko kdaj skupaj na kavo….ok….ampak zakaj prikrivanje !?! To me najbolj moti….
Med najino pavzo je bil obcasno z dekletom,ki jo poznam tudi jaz in je iz istega kraja..povedal mi je,da sta bila nekajkrat skupaj zaradi sexa in to je obema ustrezalo.To me ni motilo…preteklost je preteklost…
Vendar pa sem ugotovila,da sta se tudi onadva nekajkrat videla in se ne dolgo nazaj ji je poslal sporocilo,da naj pride do njega.Jaz sem tisti vecer delala…Rekel je,da se pac ze dolgo poznata in da ni bilo misljenega nic drugega,kot pogovor ter da je potem ni bilo…
Najbolj pa me mori to,da bi vse lazje verjela,ce ne bi bilo laganja,ce ne bi vse to izvedela sama in ga potem sprasevala o tem…
vcasih mislim,da sem le prevec ljubosumna in nezaupljiva,spet drugic mislim,da me je varal in vse kar si zelim je da bi zatrdno vedela..
Kaj vi mislite ?
Lep pozdrav 🙂

Suzana,

vprašanje, ki je bolj na mestu je, ali želiš na tak način živeti celo živlejnje z njim??’ Drugo pa je, kaj pravzaprav ti želiš in pričakuješ?

kos i boš vse to odgovorila, boš vedela kaj storiti.

Primož

************************************************************************************* www.mgc-bistrica.si Nihče ni tako bogat, da ne bi koga potreboval in nihče tako reven, da ne bi bil nekomu potreben. [url]https://www.facebook.com/med.over.net[/url]

Razdvojena,

govorim ti iz lastnih izkušenj; ni najbolj pomembno, da zdaj veš, če te je varal ali ne, ker prevara ni le sex, ampak tudi laži. Pomembno je, če ti lahko sprejmeš njegovo obnašanje takšno kot je, če si s tem pripravljena živet. In brez veze zdaj raziskovat ali sta onadva bila skupaj v postelji ali ne… Pomembna sta vidva in če lahko vzpostavita tisto kar drug od drugega pričakujeta oziroma lahko sprejmeta tisto, kar drug od drugega ne pričakujeta, potem nadaljujta. V obratnem, pa se ne mučit, čeprav je lahko še nekaj časa bolj hudo.

Imej se rada.

Ne verjemi mu, mogoče se je vrnil zato, ker ni spoznal nobene bolj naivne od tebe?

Suzana, nisi jim povedala vseh podatkov, ki bi znal bit relevantni.

Ali tvoj fant kadi marihuano? Ali je mozno, da je sel z frendicama samo na joint? Povedal pa ti ni zato, ker je vedel, da bo lahko vse skup izpadlo drugace in se je poizkusil izogniti tezavam ze vnaprej, ker v njegovi glavi vse skupaj res ni imelo eroticnega naboja! Nikakrsnega!

Ker poznas tisto punco, z katero je bil v avtu, tudi ves, da oba rada poslusata glasbo in si oba rada prizgeta kak joint. Kje je primernejsi prostor za kaj taksnega kot malo odrocno parkirisce in avto z dobrim zvocnim sistemom?

Ali res ne zmorete misljenja, da sta neko dekle in nek fant ze lep cas v prijateljskem odnosu in da fant, ki je v zvezi z drugim dekletom, pri prvem zares ne isce posteljnih uslug!

Ali ti fant ne pokaze, da te ima rad?

Poizkusi malo bolj zaupati fantu, mogoce se ti obrestuje!

Se nekaj bi dodal …

zatrdno NE bos nikoli vedela! Vedno bos razpeta med njegovo zgodbo in tvojimi sumnicenji in strahovi!

Imas 3 variante:

a) pustis, da vsa zadeva se naprej pocasi a vztrajno razjeda odnos in ga privede do neizbeznega konca!
b) poizkusis malo bolj zaupati in bos MOGOCE zelo razocarana …
c) poizkusis malo bolj zaupati in bos MOGOCE zelo nagrajena …

tako je povsod v zivljenju! Dolocenih stvari se ne da predvidet, lahko samo zaupas in verjames in se peljes skozi zivljenje, like on a rollercoaster … lahko te je na smrt strah ze preden sploh sedes na vagoncek in na voznjo pac ne gres, lahko pa se vsedes, se peljes in zraven noro uzivas, ceprav ves, da je LAHKO na zadnjem ovinku pretrgana tracnica, ki vodi v ….

Laže kadar odpre usta! To bo počel celo življenje, boš lahko živela s tem?

Tanja
Prepricana sem,da ni z menoj 4 leta,ker si ne bi mogel najti druge ali ker bi bila jaz najbolj naivna..ne…je prevec inteligenten in prevec se ima rad,da bi zapravljal cas z osebo,ki jo ne bi imel rad.
Kljub tezavam,ki so se nabrale pa je seveda vedno druga plat medalje in ce ne bi bila tako lepa bi ga zapustila ta trenutek,saj se imam dovolj rada in dovolj se cenim,da ne bi trpela za nekoga,ki bi mi popolnoma grenil zivljenje…tako pa sva imela dolga lepa obdobja in vmes manjse padce oz je to drugo tezko obdobje,ki naju je doletelo..predvsem on ima za seboj izgubo druzinskega clana in vem,da ima sedaj veliko dela sam s seboj in kar se tega tice ga razumem in ga podpiram in razumem,da potebuje cas….
To kar sem napisala v mojem prvem sporocilu pa je resnicno problem in tezko mu verjamem,da je bilo vse tako nedolzno,kot trdi on.
Ne zelim biti punca,ki stalno sumnici in zaradi tega trpi,ko gre fant sam ven,saj mi je skoda energije za to in zelim si,da bi lahko nazaj dobila zaupanje,ki ga je zapravil s tem,da mi je prikrival dolocene stvari z izgovorom,da ni bilo pomembno in da tega ni storil,ker bi bila ljubosumna.Ja verjetno mi res ne bi bilo najbolj prav,da k sebi vabi bivso sex partnerico,ko mene ni doma in da gre s kolegico v avtu poslusat muziko,kot da ne moremo skupaj na kavo ali pa tudi onadva v bistvu…mah…cudno je vse skupaj…
lep pozdrav 🙂

Tine…

Ves…raje ustavim vlak,kot cakam,da se pretrga tracnica..sploh,ce je voznja ves cas prevec divja…

Vajina prekinitev ima sedaj posledice, v tem času je namreč navezoval razne stike, ki jih sedaj ne more ( noče?) prekiniti, saj mu gotovo iz nekega razloga ustrezajo.
Ko se je vrnil k tebi, ni bil popolnoma odkrit, saj bi sicer vse stike z bivšimi popolnoma pretrgal, to bi moral storiti, to ti dolguje.
Saj niti ni tako bistveno, ali te res vara ali ne, druženje z raznimi ženskami, ki ti jih prikriva, je že varanje. Če mu več ne verjameš in mu ne moreš zaupati, je on na potezi, da to uredi, pretrga stike, naredi res vse, da pridobi spet tvoje zaupanje, če si res želi biti s teboj. To je njegova naloga, ne tvoja.
Njegovi izgovori in prikrivanja ne kažejo ravno takšne namere.
Bodi zelo odločna, vztrajaj, postavi mu ultimat.

Zakaj te sploh zanima če te je varal, a bo kej drugače če bi izvedela da te je? Ti bi mu gotovo vse odpustila in se ob njegovih ponovnih podvigih ponovno spraševala isto.
Zber se in se vzemi v roke, sicer bo s tabo delal kar se bo spomnil!

mislim, da nekaj tu smrdi… dejansko. in če kdo mene vpraša, bi iz tvojih besed lahko sklepala, da njegova neiskrenost. žal. in ne, se mi ne zdiš pretiroma ljubosumna. če bi se to meni dogajalo, me že ne bi bilo več med živimi, ker bi bilo tako hudo. no pa hvala bogu da nisem, ker ti ćisto nić ne zavidam tvoje situacije. pravi, da se samo dobi z njimi na kavi, posluša z njimi glasbo v avtu (hm…)… I don’t think so… ne vem no. če ti ne bi kaj prikrival, bi ti že v osnovi povedal. to je moje mnenje. je pa res, da ne vem kako vidva komunicirata, kaj in koliko si povesta oz. koliko mislita, da se morata obveščati o prostočasnih dejavnostih… a če tega do sedaj nista počela, je to že v osnovi čist narobe zastavljeno. te stvari se partnerju OBVEZNO povejo. pa če je to le kava, pletenje kit na glavi, ali pa učenje štrikanja. to se pove. in če se ne, je potem logično tu posledica nezaupanje. ali pa je govoril resnico… ne vem. mogoče jo je. mogoče ima zdaj res le prijateljske odnose z temi deklinami (pa čeprav je že enkrat spla z njimi)… a mu daj jasno vedeti, da ti želiš to vedeti. da si to zaslužiš in če on ni enakega mnenja naj to pove… ker imata potem težave… in se potem menita dalje.

Hvala vsem za nasvete oz za mnenja…
bolj ko premlevam slabse je..en dan je vse ok…naslednji pa zopet poln razmisljanja in dvomov….
lp

nekaj nasvetov iz lastnih izkušenj:
če nimata otrok, se ne obotavljaj preveč. odidi. odločitev je težka, a vendar najboljša možna. sprašuješ se verjetno, zakaj, kam si dala 4 leta, ali res ne bi mogla popraviti zadeve, saj se imata rada… verjemi, čez 5 let in ko bosta imela otroka, ti bo žal, da nisi šla. ker potem bo odhod samo še težji, več preteklosti in skupnih zadev bosta imela. če odideš zdaj, bo sicer prve dni težko, ampak boš prebolela. še obstajajo moški na tem svetu in še maš možnost srečat boljšega.
kar sem napisala, želim, da bi sama tudi bila naredila. pa nisem. in zdaj nisem srečna. in v končni fazi sem si sama kriva.

pogumno in veliko sreče.

Zdravo Suzana.
Tudi moj nasvet je da izstopi iz vlaka katerega pot te ja naredila sumničavo in dvomljivo. Vprašaj se če si si takšna všeč. Vprašaj se ali obstaja kaj, ki bi te dvome za vedno pregnalo. Vprašaj se koliko časa in energije ti vzamejo dvomi in negativne misli ob tem dogajanju.
Moja izkušnja je takšna, da kljub optimizmu in veliki želji po uspehu, so se mi v glavi vedno pojavljala vprašanja ki so me morila dokler nisem uvidel da me oseba ki me je enkrat zaradi drugih oseb zavrgla, ne more spoštovati in imeti rada kot si to želim jaz. Zato sem “izstopil”. Težko je, ampak treba je postavit ceno na sebe in na svoje srce.
Statistično obstaja tudi možnost ki jo navaja Tine, pri kateri je potrebno dati partnerju možnost in zaupati vanj in se zanj truditi. Se strinjam, ampak me je v nasprotno prepričal odgovor na vprašanje: koliko je pripravljen partner narediti in se truditi zame.

Za obstoj zveze je potrebno veliko dela, razumevanja in tolerance, ampak vse ima svoje meje.

Bodi lepo in pazi nase.

Zivjo 🙂

Res hvala vsem,ki ste odgovorili…
Veliko se je spremenilo od takrat,ko sem napisala prvo sporocilo…fant je ugotovil,da tako ne gre vec naprej in se je o tem pogovoril z menoj..veckrat…med tednom je opustil kajenje trave in se zagnal v delo in se umiril…do mene je ljubec in nasploh tak,kot prej…..seveda to se ne pomeni,da sem pozabila lazi…ce pa bo slo tako naprej bom zadovoljna,saj je sam priznal,da ni bilo prav,da mi je lagal in ce se je zatrdno odlocil,kaj bi rad v zivljenju in ce mu je najina veza glavna,kot pravi…potem bo slo 🙂
ta sprememba na njegovi strani pa je bila nujna,saj bi se drugace slej ko prej razsla….je bilo pa vredno cakati in mu stati ob strani,saj je res imel tezko obdobje in dojel je,da mora iz tega ven sam in naprej z menoj..dvomi se vedno so,vendar manj in vec upanja za prihodnost..upam na najboljse..sigurni tako ali tako ne moremo biti nikoli…vem pa,da bom vztrajala dokler je vec sonca…obcasen dez mora biti…

lep pozdrav vsem 🙂
lp
Suzana

Spet je lagal … in verjetno spet bo … ah…ne vem vec kaj naj si mislim

lp Suzana

Misli že enkrat nase..Da ti ne bo žal ko bo prepozno !!! Verjemi,
sam sem doživel nekaj podobnega.

Ko sem mislila,da so stvari umirile,sem spet imela toliko pozitivne energije in volje do dela,zabave,do vsega…nic mi ni bilo tezko………sedaj,ko se je zopet zlagal pa sem vecino casa slabe volje,saj se mi sploh ne da vec trudit za naju,za vezo,za gospodinjstvo…prihodnost…..zjutraj se zbudim slabe volje in ceprav se trudim,da bi bilo vse ok mi ne rata skriti razocaranja…..
on pravi,da naj mislim na dobre strani veze,ki jih res ne manjka in naj se osredotocim na to….poskusam….ne vem pa ali mi bo uspelo

lp Suzana

Suzana, po moje mu preveč popuščaš, kot otroku, ki obljublja, pa besede ne more držati. Vendar – ti nisi njegova mama, samo mama ima takšno moč, da lahko vse odpusti svojemu zablodenemu otroku in slepo upa, da je bilo zadnjič.
Laž je zame najhujša prevara, saj se ne moreš ubraniti pred njo. Poleg vsega je pri njem prisotna še droga in če to dvoje sešteješ, ne vem, kaj bi lahko bilo toliko vredno, da bi na to dvoje pozabila? Kaj ni prav vse umazano z lažjo?

Če še vedno upaš, da imata možnost in skupno prihodnost, naredi naslednje: zelo določno mu povej, da ob prvi naslednji laži ( ki jo boš odkrila – koliko jih pa nisi???) zaključuješ svojo zgodbo z njim. Vendar to tudi stori!!! (To bi pravzprav morala storiti že pri prvi laži!)

Si dovolj močna? Se imaš dovolj rada? Se dovolj ceniš? Si ne zaslužiš česa boljšega? O tem razmišljaj, ne o njem. Ne bo se spremenil.
Reši sebe.