Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Zdravstvo pri nas? Razbijanje ledvičnih kamnov z ultrazvokom

Razbijanje ledvičnih kamnov z ultrazvokom

A je že katera to imela, kako poteka?

Moja mami, oh, oh,. oh let nazaj.

Je bila v bolnici, se vsedeš kot v eno kad, potem neki započ (baje ornk), ti moraš čist pri miru sedet in ta, kjer imaš kamen, neki začutiš.
To je to. Po posegu spet nazaj na oddelek, hodit in skakat po stopnicah in piiiiit.

Kamne razbijajo z laserjem in ne z UZ. Vležeš se na posebno mizo, natančno (preko računalnika) ti namerijo laser na kamen, razbijanje traja cca pol ure. Razbijanje se sliši kot nekakšni poki, približno 1 udarec na sekundo. Če je kamen na kritičnem (občutljivem) mestu, potem boli, kot pri napadih, drugače pa čutiš laser, kot bi te kdo z elastiko ciljal v ledveni predel (malo zoprno).
Po posegu dobiš tri flaše infuzije, veliko moraš piti…

En dan prej dobiš klistir. Pred posegom dobiš še nekaj proti bolečinam. Po posegu greš na oddelek, dobiš 3 steklenice infuzije plus še nekaj, skoz hodiš lulat v posodico, da vidiš, če lulaš prah.

Moj mož hodi vsaj 3x na leto na razbijanje ledvičnih kamnov na Bled. Pred posegom te malo omamijo, potem pa sam poseg nič ne boli. Neka naprava te rahlo tolče po ledvici in to je to. Boli baje potem, ko prah polulaš. Klistirja in infuzij pa ni še nikoli dobil..

Prosim… za moje dobro spanje se obrni na bled!!!!!!

Nikar v KC ju…!!!!!!

ku kuc, hvala za nasvet. v KC se mi itak nihče ne javi.

Seveda ti priporočam Bled. Za KC je pa procedura taka, da greš najprej z napotnico na Polikliniko, potem pa ti določijo datum na KC-ju.

Meni so lansko leto razbijali kamenček v KCju u ultrazvokom. Vsa izkušnja je bila neprijetna ampak samo razbijanje ni bilo pa nič posebnega. En dan pred prihodom na kliniko ne smeš ničesar jesti in si moraš sam priskrbeti odvajalo… Ko prideš na kliniko ti dajo infizijo, svečko proti bolečinam pa v vrsto za poseg. Poseg zgleda tako, da se precej neudobno uležeš na mizo, zdravnik vklopi svojo mašinerijo, da nacilja in sproži… Jaz sem udarjanje čutila kot bi me nekdo udarjal po kosti, ves čas te sprašujejo, če želiš kaj proti bolečinam (zaradi teh sredstev te nič manj ne boli, ti je pa bolj vseeno zaradi bolečin). Razbijanje traja cca 30 do 45 minut. Potem te peljejo nazaj v sobo moraš lulat v vrč (krvavo seveda)… Veliko pit, dokler imaš infuzijo ti ne dajo jesti. Jaz sem morala prespat v bolnici, da so me zjutraj poslali še na slikanje, kjer so se videli, koščki kamenčka, postavljeni v vrsto, mi dali za domov neka zdravila, za katere sem v lekarni izvedela, da v navodilih piše, da sproščajo prostato in se jih ne sme predpisovati ženskam (so šle direkt v koš)… In to je bilo to. Razen, da sem zadnji večji kos spravila ven šele 2 meseca kasneje. Me pa to ni posebej bolelo… Malo trganja in praskanja po sečevodu je bilo vse. Je pa KC brez dvoma zmagal na mojem zasebnem tekmovanju za najbolj ogaben WC mojega življenja. Sem resno razmišljaja da jim ali pošljem ustrezno inšpekcijo ali pa kakšne 4 nove deske za WC. Ah ja… pa večerja je bila bolj primerna za fizikalce kot za bolnike…

New Report

Close