Pozdravljeni!
Verjetno se take težave tu pojavljajo pogosto. Ker sem nova na tem forumu, bom najprej opisala svoje težave.
Kot se temu reče, poskušam živeti kot najbolj zmorem. Nisem ravno oseba, ki bi bila zgovorna, vendar poskrbim za to, da se pogovorim z ljudmi, ki so mi dragi. Težava pa je ta, da porabim veliko energije, da vzdržujem ravnovesje. So obdobja, ko sem v redu, kar pomeni, da z lahkoto prenašam življenske preizkušnje in se z njimi soočam. vendar kronično se pojavlja občutek osamljenosti. Namreč sem samska in že dolgo ne srečam nikogar, ki bi bil potencialni prijatelj. KAj delam narobe, ne vem. Včasih se mi zdi, da mi je kar usojeno ostati sama. Počutim se zelo frustrirano, saj pogrešam veliko stvari. Je pa situacija življenja taka in nanjo nimam vpliva. Nisem zaprta med 4 stene. Vendar se mi zdi, da moja zunanjost ni privlačna, da bi me sploh kdo opazil. Seveda lepotice gredo za med. Kaj pa ostali? Ja, za vsakega se najde nekdo…vendar žensk je preveč na svetu, a ne?
Kaj bi rada od vas? Ne vem točno. Rada bi, da bi mi bilo lažje. Poskušam se potolažiti sama… pa ni dovolj. In tako razpoloženje niha..preveč niha.
Hvala.

Spoštovana Sanja!

To kar vam manjka, je samospoštovanje, ki bi ga izžarevali navzven. Sposobnost pridobiti si prijatelje ali partnerja je še najmanj odvisna od zunanjosti, ki se ji da, resnici na ljubo, dandanes z nekaj strokovnimi prijemi odlično pomagati, ampak je predvsem posledica sproščenega, odločnega nastopa ter doslednosti tako v zahtevah, kot v izpolnjevanju obljubljenega. Predvsem se je treba dovolj in res od srca smejati. Sproščen smeh je posledica pozitivnega mišljenja, ki se ga da pridobiti z vajo, predvsem pa z gibanjem med odprtimi, aktivnimi ljudmi, kakršne najdemo med športniki, člani pevskih zborov in drugih aktivnih združenj, ne nazadnje tudi med člani amaterskih gledaliških skupin. Če imate za to kaj žilice, je to najboljša pot k pridobivanju sproščenosti.
Če so vaša nihanja v nerazpoloženje globja in dosegajo celo obup, občutek brezperspektivnosti ali splošno pomanjkanje življenske energije, vam bo zoper to pomagal psihiater s katerim od sodobnih antidepresivov oz. s psihoterapevtskimi ukrepi.

New Report

Close