Ranica po odstranitvi nohta
Pozdravljeni!
Pred 2 mesecema sem imela odstranitev nohta. Patronažna mi je hodila prst previjati. Pred kratkim je rekla da ne potrebno več previjati, da je zaceljeno, da že tudi raste nov noht in, da zdaj imam lahko nogavice, lahko tudi obujem superge. Jaz vsega tega nisem gledala( ko mi je previjala sem gledala stran). Zdaj pa sem opazila, da sploh ni zaceljeno, še vedno je vidna rana, ki je sicer suha. Govorila sem z zdravnico, ki je rekla naj spiram z fiziološko raztopino. Ker fiziološke nisem imela doma mi jo je prinesla kolegica iz lekarne. Zdaj pa me skrbi, ker je bila pred tem tudi na avtobusih, plastenke pa se je nato dotikala z rokami. Jaz sem si sicer roke umila preden sem izpirala rano, ampak sem mogla seveda prijeti plastenko. Nato pa sem z gazo osušila prst. Ali je možno, da sem na tak način kakšno umazanijo, bakterije iz plastenke zanesla na rano – ko sem najprej prijela plastenko nato gazo in s to gazo obrisala prst? Rana je sicer suha, ni odprta.
Pa še nekaj: patronažna je rekla, da že raste nov noht. Jaz tega nisem opazila. Mi tudi ni jasno kako bi preko ranice lahko že rasel noht? Zgleda precej “čudno”. Koža zgleda kot “zmečkan papir”. Ko je patronažna govorila kako je vse super in lepo sem si drugače predstavljala.
Boli me nič, če ne gledam, je čutiti vse normalno. Za videt je pa čudno.
Hvala
Lep pozdrav
Zadeve sicer ne vidim, a po dveh mesecih je rana prav gotovo zaceljena (razen če nimate kakšne imunske pomanjkljivosti). Rdečega podnohtja, ki ga vidite, pa noht najbrž še ni prerasel, in vi pač vidite rdeče podnohtje in ga imate napačno za rano. Nehajte komplicirati.
Pozdravljeni,
Imate prav, ni rana. Jaz sem sicer mislila, da je hrastica. Patronažna pa je rekla, da je strjena kri. Ampak z umivanjem sploh ne gre stran, res zelo malo po malo. Je to ok, če se počasi to čisti? Ali lahko zaradi strjene krvi pride do kakšne okužbe? Je pa sicer suho, nobenega izcedka, ne boli, ni rdeče. Le malo je čuden občutek ob dotiku.
Hvala!