Naslovnica Forum Zdravje Splošno Urgenca rak želodca

rak želodca

55-letni oče je zbolel za rakom želodca. Pokazal se mu je tako, da so mu otekle bezgavke na obeh straneh vrstu. Nikoli, res nikoli ni imel težav z želodcem, ni hujšal, oziroma je zato, ker je šel na dieto, hrana mu je pasala, prebava v redu. Kako je možno, da res ni imel nobenih težav, zdaj pa je že rak 4. stopnje? Čakamo na zdravljenje.
Še nekaj. Spomnim se, da je imel iz ust vedno malo neprijeten vonj- ali je to lahko kako povezano, pa da ni vedel, da je z želodcem kaj narobe?

Saj problem tega in še marsikaterega raka je v tem, da dolgo časa ni nobenih simptomov. Če bi bili zgodaj, bi bilo zgodnje odkrivanje bistveno lažje. Tudi hujšanje se praviloma pojavlja pri razširjeni bolezni. Vaš opis poteka dogodkov torej ni zelo nenavaden. Zadah iz ust je pogosta težava in bi jo z očetovo boleznijo težko povezal.
Lep pozdrav

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

Kakšna pa je kaj prognoza pri takem stanju? Smo pripravljeni na vse, tako da mi lahko poveste, meseci, leta? Hvala.

Prognoza je odvisna poleg lokalnega vraščanja in vraščanja v okolico, predvsem od zasevkov bolezni v bezgavkah ali oddaljenih zasevkov drugje po telesu. Prognoza je v primeru zasevkov precej slabša, žal pa za konkreten primer prognoze ne morem napovedovati.
Lep pozdrav

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

New Report

Close