Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Gradimo, opremljamo in urejamo dom Radio moti televizijski signal

Radio moti televizijski signal

V stanovanju imamo 2 televizorja. Eden je v pritličju v dnevni sobi, eden pa v prvem nadstropju v moji sobi. V svoji sobi sem dosedaj imela tudi radio (Sony), ki je nažalost nehal delati.
Po nakupu novega (Elta), pa so že od samega začetka problemi. Če je vkljopljen v vtičnico ni nič narobe. Ko pa ga dam na ON, pa slika na obeh TVjih začne migotati. Daš radio Na OFF in motnje izginejo. Radio sem dala na druge lokacije v hiši, pa isto moti TV. Radio sem dala na servis, pa so rekli, da je radio v najlepšem stanju in so naredili tudi preizkus s TVjem in na servisu radio ni povzročal motenj na TV sliki!
Torej je nekaj narobe z našo elektriko? Baje se montira en vmesnik na radio? Ali je že kdo imel tak problem? kakšne so možne rešitve?
Hvala za predloge, Nataša

Živjo Natsi !

Z vašo elektriko ni nič narobe. Vsak radio, računalnik, pa tudi druge naprave pošiljajo pri svojem delovanju v omrežje motnje. Kar je tudi normalno. Vaš radio Elta, pa očitno pošilja precejšnje motnje, ki pa vplivajo na delovanje vašega televizorja, ki je očitno občutljivejši kot druge znamke.

Pri pralnem stroju naprimer, je dokazano da ustvarja pri svojem delovanju takšne motnje, da če ne bi serijsko vgrajevali takoimenovane filtre, bi malokatera naprava v stanovanju delala normalno.

Torej kje tiči rešitev? V filtru. Se dajo na trgu kupiti razni ti filtri, vendar pa žal ne vem kdo natanko to prodaja, ter kolikšna je cena…

Sam sem imel težavo pravtako z TV, kjer so nam montirali kabelsko vtičnico 20cm od vtičnice. Tu imam pa priključen računalnik in namizno svetilko. Ko imam prižgano svetilko, ni nič, ko prižgem pa računalnik, pa se signal ki pride po coax-u tako popači, da vidim kar motno sliko. Je pa res čudno da nimajo vse naprave filtrov, ker vbistvu te zadeve niso tako komplicirane, kot se zdijo….škoda res.

Moj in tvoj primer sta si povsem podobna, le da pri tebi pride motnja direktno iz omrežja, meni pa iz coax-a. Jaz sem doma naredil ohišje z filtrom in vtičnico, tako da sedaj nimam težav.

Tebi bi pa raje priporočal da kupiš zadevo.

LP, Pavle

New Report

Close