Pozdrav….

Zdi se mi,da sem zasvojena z računalnikom…oziroma z surfanjem po internetu in chatanjem..ko pridem domov iz šole takoj vklopim računalnik in na dan imam opravka z njim približno 4 ure,kar je absolutno preveč,saj mi ne preostane časa za učenje,vpliva pa računalnik tudi zelo slabo na zdravje in posebej oči-sevanje namreč..
Ne morem si pomagati..kaj svetujete?

LP angie

Zasvojenost z računalnikom je tema, ki postaja v svetu dokaj aktualna. Vedno več je tako imenovane Cyber odvisnosti, še posebaj sedaj ko je na internetu vedno več interaktivnih vsebin.

Sam zelo veliko uporabljam internet in sem tudi zasvojen z cyber “življenjem”, vendar v zadnjem času izločam aktivnosti na internetu, ki mi niso potrebna. Med njimi tudi ircanje, pregledovanje raznih vsebin itd. Premisli, kaj resnično potrebuješ in je tebi v korist ter to počni na internetu, saj je nedvomno medij prihodnosti in bo slej kot prej zamenjal televizijo.

Lp

Heh, moj bratec mislim da ima tudi probleme… Irc, Counterstrike, forumi razni…

Vse poteka vzporedno in čez cel dan. Ko govoriš z njim je treba najprej 5x dobro zavpiti da sploh odlepi oči od zaslona. Če pa ga tako opazuješ pa vidiš vse izraze na faci kot da bi res govoril z nekom, samo nič ne sliši. Jaz sem mu že nadel naziv “master of speechless communication”

Hvala Bogu ma punco s katero preživita kar precej časa, kako pa šola pa ne vem, to prepuščam staršema saj se mene to ne tiče.

Bi pa rekel da sem tudi jaz odvisen od interneta. Sicer surfam zelo malo ker imam precej drugega dela, ampak tudi moje izobraževanje je v veliki meri na internetu (sistemski administrator). Tako da brez ne morem, lahko tudi prekinem za par dni, le včasih ko nimam nič za počet grem pa surfat za kake 2-3 urce (lahko tut več).

Fora je da včasih smo gledali TV in tako zabijali čas in dolgočasje, zdaj pa je očitno na vrsti internet. Jaz TV gledam kake 2 uri na teden…

Pomembno je da ti internet in chat ostaneta postranska zadeva in da se še dovolj giblješ, učiš… Jaz sem se vpisal na fitness (s še nekaj kolegi), tako da se tam pogovorimo kar je, nam ni treba na irc, pa še koristno je. Torej najdite s kolegicami neke aktivnosti in se fiksno zmenite (ne tisto “a bi a ne bi”). Mogoče bo kaj bolje. Drugače pa imaš sama nadzor nad razporeditvijo svojega prostega časa.

LP

New Report

Close