rabla bi službo
Pozdrav.
Lani sem ostala brez službe,osem mesecev sem že prijavljena na zavodu,pišem prošnje,bila sem samo na dveh razgovorih ostalo dobim zavrnjeno.Verjamite zelo si želim iti v službo, saj moževa plača znaša le 520 evrov imava pa tri otroke.Saj dobim tudi otroški dodatek, vendar ko plačam položnice, pa kupim malo več mesa,mleka (osnovnih stvari) pa ne za cel mesec zmanjka denarja.Otroci so prikrajšani za sadje,jogurte,da o obleki niti ne govorim.
Vsak konec meseca,ko ne morem več v trgovino postanem depresivna. Ne prosim za pomoč pač pa za spodbudne besede in pa kakršen koli napotek, kako uspešno priti do zaposlitve brez vez oz. poznanstev.
Lep dan vam želim
Odvisno od kod si. Če si iz kakšnega večjega mesta, se delo še najde, odvisno seveda za kakšno delo si pripravljena poprijeti. Slabo plačana dela so na voljo vedno, toda bolje kot nič je.
Pozdravljeni!
Vzpodbudne besede…khm..ne vem če bodo ravno te: namreč, tudi sama sem, preden sem dobila zaposlitev z visokošolsko izobrazbo delala s srednješolsko, preden pa sem dobila vsaj še to službo, namreč z nižjjo stopnjo kot jo imam končano, sem skoraj poprijela za delo, ki zahteva vsaj osnovnošolsko izobrazbo ali pa še te ne (čiščenje). Pa nisem imela družine, da bi bila primorana vse vzeti, vendar nisem mogla živeti v brezdelju ali ne-plačevati stroškov, ki so rastli!!
Ko pa sem študirala in seveda še prej v srednji šoli, pa sem delala od McDonaldsa (pa ne manager, ampak cook-er (kuhar/pekač) in čistilec wc-jev oz. stanja 8h v drive in-u), čiščenja in dela na traku do dela na blagajni ali v mrzlem skladišču.
Kaj hočem povedati? Da je dela veliko in kot je rekla sosedova*, veliko je “slabih” del z nizko plačo … a dokler ne dobite boljšega, je treba včasih poprijeti za slabša dela, že vsaj zaradi stroškov in da boste otrokom lahko kaj kupili.
Je pa danes toliko lepši občutek, ko grem mimo blagajn v trgovini, in se spomnim teh sladko-kislih dnevov. A če ne bi vztrajala, ne bi prišla do cilja!
Tudi vi vztrajajte in iščite, brskajte in vzemite življenje v svoje roke!
Forum je zaprt za komentiranje.