Qlaria
Pozdravljeni,
Imam nekaj vprašanj glede kontracepcije v obliki tabletk Qlaria.
Zanima me vaše mnenje o teh tabletkah, predvsem zato, ker so tabletke novejše na trgu in med uporabnicami so različna mnenja. Glede na to, da tabletke vsebujejo manjšo količino hormonov, me zanima ali so učinkovite kot ostale KT? Prav tako, ker nisem nikjer zasledila ali je s temi tabletkami možna prestavitev menstruacije?
Najlepša hvala za odgovore.
Tabletka pa kateri povprašujete se imenuje Qlaira, je tako kot vse tabletke na trgu nizkodozna, vsebuje torej najmanjšo še učinkovito količino hormonov. Je pa nekoliko posebna, količine hormonov v tabletkah v teku maseca niso enake, gre za različno “močne” tabletke. Na koncu sta le dva dneva pavze, brez hormonov. Ker so tabletke različno dozirane, žal ni primerna za prestavljanje menstruacije.
Pozdravljeni,
imam en problemček.
moj ginekolog mi je predpisal te tabletk qlaria, pojedla sem prvo škatlico in vse je bilo tako kot je moralo biti..
začela sem jsti drugo škatlico in se mi je pri 13tabletki pojavila menstruacija, danes bom že uzela 22 tabletko in menstruacije še NI KONEC.
Zanim me ali jih naj neham jesti in si grem po druge? Ali je to kakšna reakcija?
Hvala lepa za odgovor, lep dan!
Nadaljujte z običajnim jemanjem tabletk. V prvih mesecih uporabe katerekoli kombinirane kontracepcije imate lahko vmesne krvavitve, ki jih ni treba zdraviti. Če boste imeli vmesne krvavitve več kot 6 mesecev, bo vaš ginekolog zamenjal vrsto tabletke.
Pozdravljeni,
tudi sama jemljem tabletke Qlaira, včeraj pa sem nespametno vzela 8. tabletko namesto 7. Torej sem spustila eno tabletko in danes vzela včerajšnjo. Žal pa tabletki nista enaki. Od tretje do vključno s sedmo vsebujejo 2mg estradiolvalerata in 2mg dienogesta. Od osme do 24. pa 2mg estradiolvalerata in 3mg dienogesta. Ima moja napaka lahko kakšne posledice?
Najlepša hvala za odgovor in lep pozdrav!
Jaz uporabljam to vrsto kontracepcije že 7 mesecev in sem bila z njimi zelo zadovoljna. Dokler nisem na začetku prejšnjega meseca vzela tabletko kakšnih 8 ur prepozno ( kar pa naj bi bilo še spremenljivo…). En teden pred menstruacijo so se mi tako pojavile blage krvavitve,ki jih je spremljal rjavkast izcedek. Ginekologinja je bila mnenja,da je to posledica pozabljene tabletke,saj so na to zelo občutljive. Menstruacija je prišla ob istem času kot prejšnji mesec. A čudno je ker imam ta mesec zopet krvavitve. Mogoče bolj blage in tudi kasneje so se pojavile ( 3-4 dni pred menstruacijo ). Mislim da ta mesec bolj prevlada rjav izcedek ki ga spremlja kri. Res mi ni jasno zakaj šele zdaj ko je bilo prej vse vredu. Še prvi mesec jemanja je bilo vse ok. Koliko časa naj še počakam? Naj takoj zamenjam tabletke? Res me skrbi,da to ni kaj resnega,kar se bo poznalo kasneje pri zanositvi. Najlepša hvala! 🙂
Uporaba tabletk ne bo nič kvarno vplivala na kasnejšo sposobnost zanositve. Mislim, da menjava tabletk ni potrebna, priporočam pa ginekološko kontrolo, ker lahko opažate izcedke zaradi drugih organskih težav npr vnetja. Če bo gineklog izključil organske vzroke, bo potem razmišljal o menjavi tabletk.
Pozdravljeni!
Danes sem zaključila s prvim zavojčkom Qlarie. Vmes – približno pri 20. tabletki, sem imela blago krvavitev, zdaj ob koncu pa je ni.
Glede na odgovore na forumih je to precej običajno. Čeprav za nosečnost ni možnosti, me zanimajo morebitni vplivi tabletk na zarodek, saj bo odsotnost krvavitve kot kaže pri Qlarii vsakomesečna praksa.
Hvala za odgovor.
Nekaterim ženskam Qlaira zelo ustreza in imajo redne, a kratke odtegnitvene krvavitve, nekatere jih sploh nimajo, nekatere krvavijo ves mesec in zato KT zamenjajo ali jih sploh opustijo. Prav tako ne morem ničesar napovedati za v naprej. So ženske, ki take ali drugačne KT jemljejo že nekaj let povsem brez težav, nato pa se pojavijo vmesni izcedki, ki se vlečejo kot ponedeljek 🙂
Matjaž