Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Nosečnost in obporodno obdobje pupica – link filmčka Tummy tub

pupica – link filmčka Tummy tub

Evo našla sem tudi filmček, kjer si lahko ogledaš kopanje v čebričku, ker te je zanimalo (ne vem če se spomnim kako narediti aktivni link)

zgoraj levo klikneš na tummy tub in potem vidiš na desni strani tummy tub video

Zgleda kar kul. Morda veš za ceno pri nas?

Naj bi bila 6.000 sit. V Avstriji je občutno ceneje.

Super ta video! Imam naročenega in ravno danes mi ga pripeljejo iz Avstrije. Komaj že čakam! V Avstriji stane okrog 20 EUR.

Zgleda super. Pa kako so pridni noter. A je to lahko že za tudi novorojenčka primerno?

Lp, B.

Kako mu pa glavo opereš?

Joj, tisti dojenček v banjici pa tako joka…

Mene je kar pri srcu stisnilo ko tako joka, da je šlo še meni na jok((-:

ma ja, mi mamo že tretjega v banjici, pa do sedaj ni še noben tako jokal. Najbrž pa bi, če bi natočili tako malo vode in bi ga seveda zeblo.
5-mesečnika bomo morali prav kmalu kopati v veliki banji, tako rad brca in šprica, res si ne predstavljam kako bi to počel v tistem mini čebričku. Da ne bi o 2 in 4 letnikih, ki jim je še bazenček na balkonu premajhen… pa bi jih stlačili tja noter. Ja no, kakor kdo, a ne.

raglja

V reviji Mama je bil super članek, ko je ena mamica napisala izkušnjo med banjico in čebričkom (mislim da je oba en zadrugim preizkusila). Se splača prebrati tistim, ki ne vejo za katero stvar bi se odločili, čebriček ali banjica.

Pri meni ni dileme in bom sigurno imela čebriček, ko sem prvorojenca kopala se spomnim kako je izgledalo. Otrok je ves trd, ko tako leži na hrbtu(neubogljen) in statičen. Bistvo mi je, da bom uporabljala od novorojenčka naprej, ko so še tako neubogljeni, definitivno pa ne pri dveh letih. Pri tej starosti imamo pravo banjo v ta namen in ne čebrička ali banjice.

Ja, na filmčku so pa zares dali premalo vode v banjico, samo jaz se itak ne oziram na to. Zanimalo me je samo ravnanje s čebričkom in dojenčkom.

A se je vsem odprl filmček, ker meni se namreč ne?

Ja, jaz imam tudi nekaj pomislekov glede filmčka oz. tummy tub, čeprav ga bom verjetno za prve mesece kupila tudi jaz.

Kar se tiče presunljivega joka dojenčka v banjici, se mi zdi “zanimivo”, da se tudi eden od dojenčkov v tummy tub-u kremži (po mojem tudi malo jokca), pa se zvoka ne sliši. Medtem ko gre jok dojenčka v banjici skozi ušesa.
No, logično, ko pa gre za stran proizvajalca tummy tub-ov.

Drugi pomislek, ki ga imam je, je napisala že Poletna1: kako je z umivanjem glavice.

Tretja stvar, ki mi pride na misel pa je dostopnost za umivanje. Sicer sem sama prvič noseča, ampak ko sem gledala, kako si kopali nečakinjo (ki je zdaj stara 7 mesecev), sem opazila, da so se posebaj posvečali gubam v sklepih, ipd. in mi ni jasno, kako naj bi človek “prišel do teh gub”, če je dete v tummy tub-u.

Ima katera kaj idej?

Lp, Pu

Khm… jaz sem se gubicam posvečala, ko je bil moj mali na previjalni…

Pa da ne bo izgledalo da promoviram čebriček.. dala sem spletno stran za Pupico, ker jo je zanimal filmček.

Pu,

Kar se tiče higiene je tako, da pred kopanjem (v banjici ali v čebričku, enako)otroka namiliš z rokavico na previjalni – v vodi pa ga “splakneš”. Tako se očistijo tudi gubice.

Kar se tiče umivanja glavice pa sem jaz mojima dvojčkoma ali umila glavico z rokavico ali pa nagnila čebriček z otrokom vred malce nazaj in z lončkom polila po glavici. Meni to ni delalo težav.
N:)

Če je tale post namenjen pupici, ki je imela rok 17.9., vam sporočam, da je rodila pred 3 dnevi!
lp, labella

aja, če je ta prava, je iz ok. Jesenic oz. nekje od tam-rodila pa je PUNČKO!