Punkcija in anestezija
Zanima me sledeče.Kako poteka punkcija foliklov na ginekologiji v LjubljanI?z zdravnico sem se menila da bi zaradi velikih bolečin in zamaknjene maternice dala anestezijo pred punkcijo.Zanima me kako to poteka?Te prej še kje vprašajo ali želiš anestezijo ali ne saj nikjer na papirjih nimam zabeleženo da bom imela anestezijo.Poklicati moram prvi dan menstruacije za nadaljna navodila….bojim se da ne bom prišla na punkcijo in ne bodo vedl da moram dobiti anestezijo….kako je bilo tiste ki ste to dale čez?
Kolikor vem, v Lj načeloma ni anestezije. Dobila sem nekaj proti bolečinam v ta zadnjo, mislim, da je bil ketonal in to je bilo to. In na koncu me je to – sam vbod in potem nekaj dni tudi mesto vboda – še najbolj bolelo. Samo punkcijo bi prej opisala kot neprijetno in neugodno, ne pa toliko kot bolečo. Če prav razumem torej še nisi konkretno začela s postopkom, si še ne daješ injekcij ipd. Ko boš začela s hormoni, boš imela še kar nekaj UZ pregledov in stika z zdravniki, pa jih tam povprašaj, kako je z anestezijo oz. lajšanjem bolečin. Pa srečno!
Pred punkcijo dobiš protibolečinsko sredstvo (jaz prvič injekcijo Ketonala v rito, drugič šumečo tableto Teva in moram sledjo prav pohvaliti-v primerjavi punkcije pod ketonaoom me ni pri Tevi čisto nič bolelo). Na samem stolu pa dobiš še protibolečinsko injekcijo v nožnici. Prijateljica, ki je imela hiperstimulacijo jajčnikov in jo je prva punkcija zato strašno bolela, je pred drugo punkcijo spomnila ginekologa, da je zmenjena za splošno anastezijo in so pač počakali anasteziologa. Zdaj je imela na ta način že dvakrat splošno. Govorim za Lj
Živjo, jaz sem imela v zadnjem poskusu anestezijo, dogovorila sem z dr. ki je delala UZje, pripisala je na paprije, ki beležijo velikost endometrija, folikle.. Ko imaš zadnji UZ pred punkcijo, spomniš sestre, da napišejo da želiš anestezijo in potem ko je punkcija prideta dr. anesteziolog in asistent, ti nastavijo kanal in te uspavajo, ko se zbudiš nič ne čutiš. Potem te odpelejo na intenzivno in si še približno 3 ure pod nadzorom. Povej naj ti dajo še kej za protbolečinam po posegu. Bi pa mogli skozi tako izvajat! Tako da brez skrbi=)..
Jaz sem pa imela anestezijo, ker sem imela veliko foliklov in se mi je zdelo brezveze , da me tam mučijo =)