Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja Punce, samo v opozorilo!

Punce, samo v opozorilo!

Ko je že toliko besed padlo na to temo o-o. Mislim, da sem vas dolžna opozorit.

Torej preko enega takšnega portala sem spoznala moškega. Z njim se govorila 2 meseca po msn (tudi po 3 ure na dan ob večerih). Rekel ja, da je univ.dipl.fizioterapevt, daje star 37 let, da je že celo leto na bolniški, ker naj bi imel tako hudi bolniško. Jaz pa sem vse to verjela. Povedala sem mu vse o sebi, ker mi je bil pač tujec in ker tujcem pač lahko poveš. Bil je samo beseda na monitorju. Nič več. Potem sma se nekega dne zmenila za pijačo. Naslednji dan se mi je pa že prikazal na vratih stanovanja.

Od takrat ga nisem več želela videt. Piše mi grozile sms, da naj pazim kje hodim in kaj počnem, ker mi je za hrbtom: da me bo počakal v dvigalu; da moram bit njegova ali pa ne bom nikogaršnja. Zasleduje me, me klicari sredi noči (tudi po 6x v treh urah).Zdaj je že klical mojega bivšega in mu natrosil laži, da ogrožam otroka, ga puščam samega v stanovanju, da se kur…am. To seveda ni res, ampak moj bivši je sposoben to izkoristit in me tožit za skrbništvo. Oni tip mu je tudi rekel, da mu bo pomagal na vsak način, da bo to dosegel.

Za namenček, pa sem od njegovih znancev izvedela, da je tip star 45 let, invalidsko upokojen, ker je psihiatrični bolnik. Da živi z bivšo ženo in da mu ona celo zaupa njunega otroka. Skratka…bolano.

Mene je ta zgodba popolnoma odvrnila od računalnika-kaj šele takih portalov.

Punce pazite se. Nikoli ne veste s kom imate opravka. Tudi, če se z njim ogromno pogovarjate po msn, tudi po telefonu še pred srečanjem. Taki, ki so zblojeni namreč znajo ekstremno dobro lagat.

Joj! Kriza.
Pa si ti to kaj prijavila? Nadlegovanje po telefonu prijaviš operaterju, grožnje policiji.

tako kot je ločevalka napisala, prijaviš policiji.
sicer pa, če je psihiatrični bolnik, ne vem koliko je kaj kredibilno njegovo pričanje, če bi želel nagajat in pomagat tvojemu bivšemu. z odvetnikom ga kar hitro lahko izločijo kot pričo

če imaš kakšnega kolega, naj se nekajkrat oglasi na telefon, ko bo klical, mogoče ga bo minilo, ko bo slišal moški glas

nova
Uredništvo priporoča

O ja, sem. Vsa zadeva je že na policiji.

Operaterju sem pa javila, ampak ima tip vsak mesec kakšno drugo mobi številko in me klicari in piše iz druge.

Vsega tega res nobeni ne privoščim…

jaz sem doživela pred leti podobno nadlegovanje. sva se srečala samo enkrat (sva sedela na klopci pred blokom in kramljala)in pol nisem hotla več nič imet z njim, ker pač ni bil moj tip. še dolgo potem sem dobivala na tajnico sporočila, da mi bo zaklal otroka in glavi nataknil na kol, pa da mi bo pič** razrezal, skratka Moj, ki sem ga spoznala kmalu po tistem, ni mogel verjet, kako primitiven in nizkoten je bil ta tip. in ga tudi nismo mogli izsledit, ker je non stop menjal številke. po kakem letu je nehalo.

Jaz sem tudi spoznala enega, ki je bil baje včasih tudi na ladji, in ko nisem hotela z njim nič, mi je telefonaril kar naprej.
Potem sem čez pol leta ko je spet klical rekla, da sem se poročila, dal mir.
Štala tile psihiči.

Zelo preprosto: vsaj nekaj prvih zmenkov mora biti vedno na javnem mestu in dokler nisi prepričan, da je nekdo res v redu, ne daš ne naslova, ne kakršnekoli natančne informacije o delovnem mestu, bivališču, telefonski številki… Nič spremljanja domov, nič omenjanja, v kateri šoli je otrok, nič službenega maila…

pelješ ga v zoo)))))))))

Živjo, draga Ni pomembno!

Hvala, ker deliš svojo izkušnjo z nami. Res je kar nekaj takih psihičev na portalih. In opozoriti še druge je pomembno, pravo stvar si naredila.

Grožnjam na mobi se da hitro izognit – samo številko zamenjaš, enako na stacionarni telefon.

Je pa res neprevidno, da tujcu, ki ga še nikoli nisi srečala, zaupaš veliko o svojem življenju npr. ime svojega bivšega. Tako postaneš preveč ranljiva za njegove grožnje – ve, na katero občutljivo točko ti mora pritisnit. V tvojem pismu zasledim tudi precej velik strah pred tem človekom, ki ti grozi. Saj veš, grožnje so eno, da bi pa kaj zares naredil, pa drugo.
Se mi zdi, da nam lahko na veliko lažejo tipi s portalov samo v primeru, če smo pripravljene naivno preveč verjeti v svoji veliki potrebi po ljubezni in po nekom, ki bi nas imel rad.

Moje mnenje je, da je pri tem klepetanju na portalih pomembno, da v doglednem času, še preden se začneš pogovarjati o zelo zaupnih zadevah, v živo spoznaš človeka, s katerim se pogovarjaš. Šele srečanje v živo ti nedvoumno pove, da je tisti človek tujec, ne glede na dolge urice klepeta ali tedne dopisovanja. Kajti človeka spoznati pomeni, biti z njim precej časa (dni, tednov, mesecev) v živo, skupaj. Dokler tega ni, ostane človek zame tujec. In do tujcev že vem, kako se je treba obnašati.

Tudi jaz sem bila neko obdobje na portalih, spoznala kar nekaj ljudi, pa kakšnih hujših izkušenj nimam.

Še najbolj neprijetno je bilo, ko je človek čez noč, brez kakšnega vidnega razloga umolknil, zlasti če se je to zgodilo takoj po srečanju v živo. Vendar to pove o tem človeku veliko več, kot prijaznost na srečanju. Za takimi mi ni bilo žal.
Pa še nekajkrat sem bila deležna pošiljk s pornografsko vsebino. Te sem pa ročno zbrisala. Ali pa kakšnega prostaškega povabila na seks v pisarni – tudi to sem zbrisala, pa je bilo urejeno.

Po drugi strani pa sem spoznala kar nekaj čisto normalnih moških. Sem pa delala strogo selekcijo, izločila vnaprej vse poročene, pa tiste, ki zmorejo samo en stavek napisat, pa tiste, ki sam za seks sprašujejo,…
Dopisovala sem si samo z resnimi, ki so imeli kakšno podobno zanimanje kot jaz.

Lep pozdrav vsem samskim ženskam!

Obvezno si zapisuj uro, datum + vsebino sms (prijavi policiji in operaterju). Ti pa zamenjaj tel.št.. Mogoče si nabavi kakega psa – ali pa naj ti ga kdo da v varstvo za kak teden ali 2, ali pa vsaj nalepi na vhod tablo pozor, hud pes (zna pomagat!).

New Report

Close