punca na h in k
z bivšo punco sem začel hoditi pred več kot letom dni. Počasi sem začel odkrivati njeno zasvojenost, ki mi jo je sprva prikrivala. Poleg same zasvojenosti mi je potem razkrila še načine na katere je sluzila denar da se je 5 let lahko na polno zadevala s speed ball-i.kriminalna scena.bed! Ko sva začela hoditi, je šele videla da obstaja poleg droge še drugačen način življenja ( zadevati se ga je zacela v rosnih letih). in se začela resno lotevati odvajanja. To je bilo zame peklensko leto. Vendar sem jo imel in jo še vedno imam zelo rad…in sem ji po svojih močeh skušal pomagati. Zelja iz njene strani se je krepila in po težkih naporih ji ( priti na kontrolo cist) ji je uspelo priti na eden od slo-prigramov, ki pa traja le nekaj mesecev. Takrat sva tudi prekinila oz. na pol prekinila stike ker jaz nisem uspel več zdrzati pritiska lazi, obračanja, (na trenutke) nemogocega obnašanja in vse kar spada v vezo z zasvojencem…
Potem sem jo nekajkrat obiskal in mi povedala da me ima zelo rada in da me prosi se za eno priloznost…tako je bilo tudi ko je prisla iz centra. Takrat se nisem dal ker res nocem vec takega zivljenja kot sem ga imel zadnje leto…pred parimi meseci je šla v komuno v italijo. tega nisem vedel ker kot pravim nisva imela kontaktov.
pred nekaj dnevi me poklice mama, da jo je klicala in da pride iz komune isti dan…da tam ne izdrzi vec. Šel sem jo iskat ker mama nima izpita. Nisem mogel drugace kot da jo objamem in opazil sem da se cutim veliko do nje. samo sem razkrojen, ker vidim, da je ta odvisnost zares tezko ozdravljiva in nikoli ne ves kdaj se lahko človek spet vrne nazaj v temo. Ceprav veliko cutim…mi moj razum govori naj se odmaknem…
Sam jo imam zelo rad samo nimam vec 20 let in se bojim, da bi z njo skoz bilo isto kot je bilo prej. Kako naj bom z nekom za katerega nikoli ne vem ali mi laze ali ne…za katerega ne vem ali bo cez nekaj let ko bova imela otroke, spet zabredel v odvisnost in me pustil samega z vsem?…pravzaprav gledam mogoče predolgo naprej. Niti na vem a se ga bo tukaj spet takoj zacela zadevati.
Ne vem kaj naj naredim…morda je najboljša srednja pot. da poizkusiva biti frenda in potem vidim kako bo šlo naprej. če ima kdo kaksno podobno izkušnjo ali nasvet bi ga bil zelo vesel…
hvala…
Veš geko, heroin je en velik drek, nočem te odvračat od punce, ampak vedit moraš, da ima ta substanca, tako tako zelo močan učinek, da se je res res zajebano težko očistit. Za primerjavo ti povem, da je od približno mojih 20 znancev narkomanov danes več kot pol mrtvih (overdose/zlati šus), nekaj jih je po zaporih, komunah, ma v dolgih letih fiksanja, poznam danes samo tri, ki imajo tako kot jaz partnerja in otroka.
Jaz bi ji na tvojem mestu dala še eno priložnost, seveda s pogojem, da če tokrat zaserje je med vama konec. Nobenga denarja ji ne dajej, vsaj še nekaj mesecev, nobenih nočnih odhodov v neznano kam. Jasno ji povej, da tokrat izbira med tabo in drogo – in kar bo izbrala, tako bo imela. Nobenega usmiljenja več. Narkoman je kot otrok, čim vidi da popuščaš te bo izkoristil. Strog moraš bit, pa čim več se pogovarjajta.
LP
Dragi Geko!
Razumem te,da ti je težko odvrnit vse od nekoga,ki ga dobro poznaš in imaš rad.A zasvojenci,vsak od njih se ne bodo nikoli pozdravili dokler sama ne bo imela močne volje in ljubezen do življenja in celo tebe.Vem,da ti je težko takšen life z nekom,a ti si ji lahko le v oporo in ji nudiš dosti topline,razumevanja in ljubezni.Ker verjamem,da vse to daješ seveda ni fer do tebe.Vsak potrebuje ljubezen od sočloveka in razumevanje.
A ta punca,če si rekel,da je prišla iz zdravljenja zelo prehitro ti na žalost pove eno samo stvar,ni pripravljena na to zdravljenje(psihično in fizično),nima volje do normalnega življenja in ljubezni do vseh.Poznam te zadeve in ti lahko potrdim,da ti si naredil skoraj vse,kar se od tebe pričakuje,ona pa bi nujno morala imeti zelo,zelo močno voljo do življenja in ga očitno na žalost nima.Sama si mora pomagat,pa še to zasvojence nikoli ne smeš pomilovati,ker takrat jim delaš zelo slabo.Moraš jih postaviti na realna tla,povedati kaj zahtevaš od nje za resno zvezo,ki jo želita verjetno oba js to ne vem,ampak moraš biti kar malo trden z njo,če želiš da se bo spremenilo na bolje.Js ti želim vse dobro in upam,da se bo vse uredilo,čeprav to traja kr neki časa.
Če čutiš da ne zmoreš brez nje,ji pomagaj,če ne pa si najdi dobro punco,ki se ne drogira.
Vse dobro ti želim.LP
Živjo
Moje mnenje je, da poslušaj svoj razum in samega sebe saj je definitivno najboljše, da se umakneš dokler je še čas. Upam, da bo prevladal razum ne čustva. Pravijo, da je potrebno živeti tukaj in zdaj toda v tvojem primeru je še kako pomembno, da si zazrt v prihodnost. Zelo zrelo razmišljaš in dvomiš o prihodnosti s punco, ki ji ne moreš zaupati niti načrtovati z njo družine saj ni zanesljiva. Ni se namreč še iztrgala iz primeža droge. Spet te je pregovorila in se poigrala s tvojimi čustvi, odvisnik to zmore še posebej spretno.
Najprej naj dokaže, da je zaupanja vredna in da se je spremenila zaenkrat slabo kaže saj predčasno zapušča programe, v sebi pa ostaja ista, zaigra le za nekaj trenutkov toliko, da te ponovno dobi na svojo stran. Sem prepričana, da če bi se spremenila oziroma ko se bo, če se bo boš zelo hitro vedel, brez da bi tehtal ali je to to ali ni. Tvoj občutek te ne vara. Če bi se punca spremenila bi to začutil ti tega občutka nisi dobil, ne rini v težave, punca trenutno išče le koristi od tebe, potrditev, da je že »ozdravljena«, da ji delo na sebi ni več potrebno. Če ji imaš namen stati ob strani jo postavi pred dejstvo, da konča program v komuni. Ne dajaj ji potuhe. Naj se odloči ne pa poigrava s tabo.
Čustvom je težko ugovarjati, toda bodi trden in močan in naredi to zavoljo sebe, sedaj je čas. Ne želi si družine z nezanesljivo žensko, ki ji ne moreš zaupati. Naj dokaže, da te je vredna.
Morda pa je res najboljša odločitev ta, da ostaneta »frenda« čas bo že pokazal, če je smiselno vztrajati.
Ohrani gotovost vase in razum. Poslušaj notranji glas.
Naj ti uspe!
adijo, pa še kaj se nam oglasi