Puljenje neizraslih modrostnih zobov
Spoštovani,
maksilofacialni kirurg me je naročil na puljenje neizraslih modrostnih zob v spodnji čeljusti. Poseg bo opravljen v lokalni anesteziji in sicer postopoma, najprej en, drugič drug zob.
Zanima me, če je to praksa, da se puli zobe posamezno oz. v čem je vzrok, da mi kirurg na isti dan hkrati ne odstrani obeh modrostnikov v spodnji čeljusti.
Sam bi raje samo 1x šel pod nož in si dal odstraniti oba zoba hkrati, saj bi si tako prihranil dodatno ležanje oz. bolniško.
Kaj svetujete vi? Se človek lahko sam odloči za odstranitev obeh zob naenkrat.
Spoštovani!
Kadar poteka puljenje ali izklesanje zob v lokalni anesteziji, se praviloma odstranuje po en zob naenkrat. Vedeti je potrebno, da gre vendarle za kirurški poseg, ki zahteva svoj čas in sodelovanje pacienta (lokalna anestezija!), računati je možno tudi na večje ali manjše komplikacije po samem posegu, če že ne drugega, je moteno hranjenje na strani puljenja, zato je postopno odstranjevanje zob več kot smiselno. Vedno pa se lahko o tem pogovorite z vašim kirurgom, ki bo precenil, ali je v vašem primeru možno narediti izjemo, oziroma vam zadevo še dodatno pojasnil. Lep pozdrav!