Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Arhiv Zdravje HR Djeca s posebnim potrebama pubertet kod djece s posebnim potrebama

pubertet kod djece s posebnim potrebama

Pitam se kaj napraviti. Moja kćerka ima 16 godina i dijagnozu cerebralne paralize. Ništa ne priča ali je svjesna svega i jako dobro socijalizirana. U zadnje vrijeme se dosta promijenila i postala je nemoguća… malo sam popričala i savjetovala sam se sa mamama koje također imaju sličnu situaciju pa su mi rekle da je možda zbog ulaska u pubertet.. Molim vas vaše mišljenje oko puberteta kod djevojčica s cerebralnom paralizom.. Lp Saša

Poštovana, za ovu temu najbolje da se savjetujte s psihologom (imaju ih različite udruge, škole..). Nadam se da imate razvijen nadomjesni oblik komunikacije (bilo samo za DA/NE komunikaciju) ili sustav komunikacije pogledom (pogledom na određenu sliku/simbol odabire se pojam, poruka koju želi “reći”). Na taj način dijete Vam može poručiti u čemu je problem i olakšati Vam svakodnevni život.

koje udruge mi preporucujete na podrucju varazdina, zagreba? imamo ravijenu komunikaciju al svejdno nekad je teško

Poštovani,zaista ne znam koje udruge postoje na tom području, no možete provjeriti u registru udruga RH ili u Hrvatskom savezu udruga cerebralne i dječje paralize koja udruga Vam je najbliža.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close