Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Gibala/Gibalni sistem Revma PSORIATIČNI ARTRITIS

PSORIATIČNI ARTRITIS

Sama imam psoriatični artritis, zanima me če ima kdo svoje izkušnje z zdravljenjem oz. lajšanjem te bolezni. Ne zanimajo me izkušnje s tabletami (methotrexat, medrol, arava ipd), ker sem jih jemala sama in doživela zelo neprijetne stranske učinke. Zanima me vaša prehrana, alternativno zdravljenje, karkoli? Vesela bom vsakega nasveta!


Spoštovani pošljite mi kontakt in vam svetujem


Spoštovani pošljite mi kontakt in vam svetujem[/quote]
zelo rada bi videla da bi svetovali tudi meni..sem že zelo zaskrbljena
[email protected]

nova
Uredništvo priporoča

Pozdravljeni, tudi moj mož ima psoriatični artritis in bi bil vesel katerekoli informacije o tej bolezni in zdravljenju. Moj email: [email protected] Vnaprej hvala!

lp

Sem starejša, psoriatični artritis imam preko 20 let. Zdravila, oz. lajšala bolečine sem si z raznimi zdravili. Nisem bila zadovoljna z učinkom le-teh, zato sem se odločila za homeopatsko zdravljenje. Naredila sem 2 kuri in dosegla dobre rezultate. Od tega je 4 leta, ne jem nobenih zdravil. Po internetu sem se seznanila z zdravilnjostjo pitja gline in ko se mi pojavijo bolečine v sklepih, delam vsaj 2x letno kuro s pitjem gline (21 dni pijem glino, pavza 7 dni, 21 dni pijem glino). 3x letno naredim kuro s kurkumo – to je za čiščenje jeter. Kurkumo pijem po 1 mesec. Med pitjem gline se tudi klistiram – sama sem lena in se klistiram samo 2x tedensko, najboljše je vsak dan, da se telo res očisti strupov. Potrebno je pravilno jesti. Sama ne pijem gaziranih pijač, ne kadim (tudi nikoli nisem), izogibati se je potrebno alkohola. Potrebno je uživati čimmanj kave, se izogibati pripravljeni hrani, salamam, industrijskim jedem, itd. Sama se tega seveda ne držim, zato pa me opozorijo bolečine in si jih pač odpravljam z zgoraj omenjeno kuro . Meni to zaenkrat pomaga in vesela sem za vsak dan, ki ga lahko preživim brez tablete. Poskusite, to je zelo poceni zdravljenje. Veliko uspeha in čimmanj bolečin.

tudi sam imam psoriatišni artriis zato prosim za nasvet mail. [email protected] lep pozdrav

znohti imamtežave že40 let znečimer se niso pozdravili ,dolga leta imam težave tudi s sklepi ,bolečine so stalne in močna utrujenost šele sedaj so začeli sumit da je to dvoje povezano ,,vedno je bila kriva za vse hrbtenica ,imamtdi spondilozo letos sem bila operirana hernije diska SL5 .TOJE SEDAJ OK.
NE VEM PA KAM SE NAJ OBRNEM DA SE MI BI VSAJ ZMAJNSALE BOLEČINE SAJMI ŽE KREPKO POBIRAJO VOLJO DO ZIVLJENJA . HVALA ZA KAKRŠEN KOLI NASVET

Že 6 let imam težave z luskavico in psoriatičnim artritisom. Zdravim se pri revmatologu dr. Rotarju v bolnici Petra Deržaja. Ko sem zbolela je bilo zelo hudo. Vsi sklepi so bili otekli in vroči, imela sem tudi vročino 37,5 do 37,8. Potem sem dobila zdravila najprej sulfosalazin, ker mi ni nič pomagalo so mi dali metotreksat 8 tablet tedensko, movalis 15mg dnevno in še zaldiar po potrebi. Tudi po tej terapiji ni bilo bistveno bolje, dokler se nisem odločila za zdravljenje z dieto. Iz jedilnika sem črtala vso belo moko, sladkor, mleko, suhomesnate izdelke, konzervanse, salame, rdeče meso, svinjino, agrume. Tako, da jem j pretežno zelenjavo,sadje, ribo, občasno purana ali piščanca, sama si pečem kruh iz pire in ržene moke. Ne uživam uživala nobenih sladic. Stanje se mi je začelo izboljševati, tako da sem sedaj na 5 tabletah metotreksata in movalic po potrebi. Sklepi niso več otekli, veliko se rekreiram prehodim dnevno najmanj 5 do8 km. Res hodim vsak dan ne glede na vreme.Počutje je super in upam, da bo tako še nekaj časa ostalo. Naj povem, da ne pijem nobenega alkohola niti kave niti sokov, samo vodo in občasno donat zaradi prebave. Poskusite se splača. Če bo šlo zdravje tako naprej sva se z zdravnikom dogovorila, da mi bo zmanjšal zdravila in da vidiva kako bo potem.
Lep pozdrav zasavčanka.

Imam psoriazo in psoriatični artritis. Tudi sama sem leta in leta imela zelo lomljive nohte oz. nohti so se mi grozno plastili. “Popravili” so se mi, ko sem več mesecev jemala tablete B-compleks (vsaj 3-4mesece) največjo predpisano dozo. Zdaj redno uživam (pri zajtrku), čez noč namočeno v vodi, laneno seme (1 jušno žlico) in 2x dnevno po jušno žlico laneno olje. Nohti sicer niso za na razstavo, še vedno jih je treba paziti, a se mi ne plastijo. O tem, kako je uživanje olja priporočljivo, pa ne samo laneno, si preberite na spletu. Laneno olje je dobro tudi zaradi hormonov. Pravilno prehranjevanje je, tako vsaj kaže, ne pol, ampak komplet zdravje !!!!

Pozdravljeni!
Sem jemal MTX, ima stranske učinke. Pri meni so se kazali kot suh kašelj oz. virusni bronhitis. Škoda, da zdravniki ne predpisujejo zdravil tako, kot kemiki kemikalije: mg/kg telesne teže. Potrebno je jemati Tifol, da zmanjša škodljive stranske učinke.
Medrol: 18 mesecev sem dobival visoke odmerke, pa brez zaščitnih zdravil, kot CaCO3 in alfa D3 vitamin. Posledice se kažejo kot osteoporoza. zdravijo jo z Bonvivo.
Ukinjen mi je bil MTX, uveden Sulfasalazin. Neklje je prišlo do napake in sem jemal 4 tablete zjutraj in 4 žvečer. Posledice so bile natrgane mišice na stegnu in tetiva v gležnju. Ukinjen je bil tudi ta, sedaj jemljem 5 mesecev Aravo. Nekaj je bolje, so pa blazinice prstov na stopalih zato neobčutljive na to zdravilo. Par dni nazaj sem prekinil jemanje, ker sem imel že par mesecev razjede v ustih, konica jezika je pekoča in večinoma ne občutim, kakšen okus ima hrana. Da o pekoči bolečini pri uživanju sadja ne govorim.
Bioloških zdravil mi še dolgo ne bojo dali, je potrebno prej jemati vse našteto, potem šele pridejo konsulzacije revmatologov in zdr. komisije na ZZZS. Kriza! Pa tako rad bi obdržal službo, saj ne delam fizično prenapornega dela, so pa lažja dela zame že pretežka, čeprav jih občasno lahko in rad opravljam. Bojim se, da bom moral počasi opustiti igranje inštrumenta, ker me prsti na desnici ne ubogajo več, desno rame pa inštrunenta ne zmore držati dlje časa. Ampak ravno glasba in pa rekreativno kolesarjenje me drži pokonci, tudi moralno.Ne razumem, zakaj je taka težava dobiti biološka zdravila? Menda zaradi cene le-teh. A ko bom na cesti, in ne bom plačeval davkov in prispevkov, pol bo pa OK?

Ko prebiram zgornje vrstice, pomišljam, da mogoče tudi jaz spadam v to kategorijo bolnikov.
Zadnje čase se mi zelo lomijo nohti, zadaj v lasišču me začne srbet in če namažem z Diprosalicom, mi je kmalu bolje.
Rami sta mi že tekom let že obe otekli. Bolečine so bile hude. Ramenski sklep otečen, rdeč in boleč. Po kakšnem letu neprestanih bolečin, so bolečine prenehale. Vmes sem si mazala z ognjičevo in gabezovo mastjo in stavila obkladke iz grenčice, Ali je to pomagalo ne vem, ampak po določenem času so bolečine prenehale,
Občasno me dalj časa boli in oteče eno, ali drugo koleno. Bolečine in otekline si lajšam z obkladki iz gline, ali zeljnimi listi in grejem z infra rdečo lučjo.
Hrbtenica me zelo, zelo boli. Čutim utrujenost in nemoč.
Prosim za pomoč ! Hvala!

Pozdravljeni.
Na žalost, javna medicina omenjena v zdravljenju in zdravila imajo hudi stranski učinke. Obrnite se v DHATU CENTER (www.hirudo.si ; 030 247071) in dobite strokovno pomoč in terapijo, katera že je bila v uporabi v antičnem Egiptu in na Tibetu.
Vabljeni.

DHATU CENTER

Imela najprej pred 4-imi- po zagonu te oblike revmatske bolezni se je pojavil še peroralni dermatitis + luskavica na robu lasišča ( zdravljena z lokalnimi kortikosteroidnimi mazili, šamponom in fototerapijo).

Zdravljenje psoriatičnega artitisa: Metotrexat ( zelo slabo prenašanje, stranski učinki, med njimi najbolj problematično hitro zadihanje, razbijanje srca, kratka sapa že ob vzponu 5 stopnic, pa drugače srce in pljuča prej BP, močan učinek na zobe-zelo znižan pH sline, erozija zobne sklenine, krhkost in krušenje zob)+ Medrol+ antacidi+ oralna nesteroidna protibolečinska sredstva.

Perioralni dermatitis zdravljen še z Doxy 50. ( tertaciklinski antibiotik).

Potem 2 leti mir, potem spet zagon bolezni sedaj že 2 leti mir.

Imam zelo disciplinirano prehrano, albuminska sladka skuta, nobenih suhih mastnih ali plesnivih sirov. Nobenih salam, klobas, hrenovk, paštet, nobene industrjske delikatese. Nobenega industrijsko spečenega kruha in pekovskega peciva, nobenih burekov, kebabov, čevapov in pleskavic, na embalažah. Jem alge kot nori liste za suši in v prahu kot dodatek smutijem, potem riževe testenine, nepoliran in nebrušen riž. Samo navaden jogurt s čimamnj sladkorjev, najbolje grški z najmanj maščobe,pa dodam potem sveže jagodičevje, ali pa ananas, Aha, od sirov najraje le ovčjega in kozjega navadnega z manj maščobe in ovčji manj masten navadni jogurt, ne jem nobenega baterijsko rejenega mesa (nobene svinjine, ne govedine, teletine, perutnine), govedino najraje kak stejk pa še to angus sorto govedine, jem občasno le nemastno ovčetino, pa kopuna ( skopljen petelin), pa veliko modrih rib, ki so malo časa v morju: sardele, sardoni, skuše-na pari ali na gril plošči, nič ocvrtega, ušate, divji brancin, sveži losos, jadranske velike lignje, nobene tune ( ne sveže, ne v konzervah), nobenih industrijsko predelanih rib in mehkužcev, niti školjk. Doma si pripravljam japonsko in tajsko prehrano, tudi arabsko ( kuskus in ovčetina, veliko mete, koriandra, kumarice z grškim jogurtom), nobene ocvrte prehrane, nobene kitajske preharane po restavracijah, po gostilnah ne hodim zadnji dve leti, niti ne jem po menzah ali restavracijah Špar.

Veliko konopljinih semen in vsako jutro na tešče žlico konopljinega olja. Izjemno omejujem vnos čistega sladkorja in čiste soli – namesto soli za solato uporabljam limetin ali limonin sok ( sta tudi izjemno bazična za telo).

Smutije delam s konopljinim proteinom, rdečo peso v prahu ( znamka LiebePur), namesto banane najraje dam kar avokado, pa potem ananas, cimet. Od zelenih pa avokado, listi domače sveže mete, steblo zelene, koprivo ali regrat v prahu ( Znamka LiebePur, kupim v Nemčiji, ker je 1x ceneje, kot pri nas), pasteriziran beljak, sveže bio jabolko, ali pa še pasteriziran zeljni sok, potem pa v sadne, ko ni sezonskega svežegasadja še Mutersaft Voelkel 100% matični sok aronija, ingver ali pa granatno jabolko ( kupimv DM 200 ml stekleničke).

Dodatno jemljem minerale in vitamine ( magnezij v obliki vodotopne soli), kalcij, vitamin B12, selen in cink.

PA rekreacija in kadar je možno plavanje in gretje v termalni naftni vodi.

New Report

Close