Naslovnica Forum Življenjski slog Zdravo življenje Hujšanje Psilium (psyllium ali indijski trpotec)

Psilium (psyllium ali indijski trpotec)

Ali ga kdo pozna in uporablja? Vsebuje v vodi topne vlaknine, ki so nujne za prebavo.
Jaz vem, da pojem premalo sadja in zelenjave na dan (recimo pest kuhane zelenjave in solata pri kosilu nato pa še pomaranča ali jabolko).
Bi bilo koristno jemati poleg tega še psilium ali je to eden izmed novodobnih čudežnih nategov kot številni prehranski dodatki, ko pride vsak mesec ali celo teden na tržišče novo super čudežno živilo?

Hvala!

Aha, sprašujem namreč zato, ker je večina objav na spletu (vsaj v slovenščini) reklamna in govori o zelo dobrih učinkih psiliuma (tudi za hujšanje). Malo, skoraj nič, pa je mnenj uporabnikov. Sicer pa vidim, da ga nekateri pri nas uporabljajo že nekaj let oz. so kaj zapisali o tem že pred leti, jaz pa sem pred nekaj dnevi prvič slišala zanj.
Sicer nimam težav z zaprtostjo, pogosto pa me črviči, imam vetrove, občasne rahle bolečine med prebavljanjem, kakšna stresna situacija mi hitro povzroči zvijanje v trebuhu in posledično drisko. Simptomi kažejo na sindrom razdražljivega črevesja (upam, da ne kaj drugega). Sicer se trudim vpeljati čimbolj zdravo prehrano, ampak še vedno pojem preveč sladkega, premalo vlaknin, premalo se gibljem… 🙁

Lepo nedeljo 😉

Lahko ti je v pomoč tudi to..Ali kak molkosan, pa še je takih in drugačnih izdelkov.
Sicer pa ti predlagam otrobe in polnozrnate stvari (pa ne vsak kruh, ki ga prodajajo kot polozrnatega – treba je pogledat sestavo..)

New Report

Close