Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja Psihologinja v vrtcu ??

Psihologinja v vrtcu ??

Pozdravljeni !
Imam vprašanje glede prisotnost psihologinje v vrtcu. Moja hči gre naslednje leto v šolo. Na roditeljskem sestanku v vrtcu so nam povedali, da bo skupino 1x na teden obiskala šol. psihologinja (vrtec je enota OŠ). Ker vem, da je bil že lansko leto problem ker starši niso o tem nič vedeli, me je zanimalo, zakaj bo prihajala v vrtec in ali ne potrebuje kakšen podpis od nas staršev..Odgovor je bil, da ona samo neke vaje dela z njimi, da jih nič ne ocenjuje in ne poda nobenega mnenja. kot sem slišala od staršev iz lanske skupine jim je dajala neke teste in tistim ki so bili sposobni je dala težje teste..Skratka, zanima me če kdo ima podobno izkušnjo…Kaj dela psihologinja z njimi in ali je to v vseh vrtcih ?! In če ne poda nobenega mnenja, zakaj testi…Meni se ne zdi prav, da se že sedaj otroke razvrsti v neke predalčke, če pa že, pa mislim, da se je potrebno pogovoriti z nami starši o sposobnosti otrok (lansko leto se ni niti enkrat sestala s starši)…Upam, da sem bila jasna v svojem vprašanju in hvala vnaprej za kakeršen koli odgovor. LP

Lep pozdrav

Ničesar kar niste podpisali se z vašim otrokom ne sme početi

srečno

Spoštovani!

Svetovalna služba v vrtcu, kjer so lahko zaposleni psihologi, pedagogi, socialni delavci, pomagajo strokovnim delavcem pri načrtovanju in izvajajnju programov. To pomeni, da se npr.: ukvarjajo z aplikacijo kurikuluma, konkretizacijo načel ipd. Individulano in skupinsko svetujejo strokovnim delavcem, staršem in individualao pomagajo otrokom v različnih situacijah. To je zelo na kratko o delu svetovalne službe.

Vsakokrat, ko se zbirajo podatki o otroku, kakršnikoli, je potrebno pridobiti privoljenje staršev. To pomeni, da se staršem pove, zakaj se zbirajo podatki, čemu so namenjeni, kako se bodo zbirali, kam se bodo posredovali itd. Starši dajo svoje privoljenje s podpisom.

Odgovor, da dela vaje z otroki, ni dovolj. Vedeti morate, čemu se namenjene te vaje, kako se bodo izvajale, kaj se pričakuje ob koncu in podobno.

Vaša pravica in dolžnost je, da se natančno pozanimate o vsem. In odločite o tem ali bo vaš otrok vključen v “testiranje” ali ne.

Moje mnenje je, da je svetovalna služba velika pridobitev za vrtce oz. predšolsko vzgojo. In da jo bi lahko starši velikokrat “porabili” pri razreševanju kakšnih svojih dvomov.

Upam, da sem odgovorila na vaše vprašanje. Za sistematično obravnavo otrok s strani svetovalne službe, za zbiranje podatkov o otrocih (vključno o njihovih sposobnostih)…je potrebno vaše pisno privoljenje.

Pišite še!
pozdravček
Dragica

*********************** Vrtec Pod Gradom Praprotnikova ul.2 1000 Ljubljana tel.:01-2412-600 fax.:01-2412-611 <mailto:[email protected]> <http://www.vrtec-podgradom.org>

Draka Drakica!

Sem 80 letni Moški vaše mnenje me jezelo pritegnilo in me zanima ali ste se zivi

pozdravcek

drago

New Report

Close