Psihicno nasilje partnerja

Pozdravljeni
Partner se redno dopisuje z drugimi zenskami, veckrat sem ga ze zasacila vendar po prepiru sem na koncu vedno jaz kriva. Da sem ljubosumna, paranoicna, da sem zivcni bolnik, pa da potrebujem zdravljenje…tega nevzdrzim vec…veckrat sem mu omenila razhod da greva vsak svojo pot pa ni zato seveda ker sta tukaj se dva majhna otroka. Veckrat ga prosila da greva sporazumno narazen da se posteno dogovoriva…ne zelim nic njegovega mu predlagala skupno skrbnistvo samo dame pusti oditi….nenehne groznje da ce grem nas bo pobil pa ne samo nas…bojim se zase za otoke za druzino, ze leta trpim to trpincenje nevidim izhoda….

Ah, točno vem, o čem govoriš.
Obstaja forum o narcističnih motnjah.. preberi si malo o tem.
Po lastnih izkušnjah – ne bo lahko, peklensko bo, šele ko bo fokus usmeril na drugo žensko, boš malo rešena. Mene je še danes strah, česa je zmožen, če bi se mu speljalo spet. Čeprav ima on partnerko, jaz partnerja… A imava skupno skrbništvo in otrok še nekaj časa ne bo polnoleten.

Pojdi do CSD, na policijo, povej o grožnjah. Po pravici povedano pa je to bolj za tvoj občutek, da veš, kaj storiti, če se kaj hudega zgodi in boš malce vseeno pripravljena. Ukrepajo lahko šele ob evidentnem nasilju. Shranjuj karkoli je povezano z njegovim nasiljem, piši dnevnik tega. Če so priče, toliko bolje. Tak nasvet sem dobila na policiji.

Objem, želim ti vso moč tega sveta, jo boš potrebovala. Srečno.

Za razčiščenje pojmov in tega, kakšne so tvoje možnosti, pa za pogum, ti svetujem, da pokličeš na enega od svetovalnih telefonov, zdaj mi na pamet pade samo SOS telefon za žrtve nasilja. Mislim, da bi ti pogovor z nekom, ki se spozna na to tematiko, zelo koristil. Vso srečo in veliko poguma.

Hvala za odgovor. Si bom prebrala…no saj v tem je problem policija lahko ukrepa ob fizicnem nasilju. Naj povem da nikoli ni bil fizicno nasilen tudi pije ne.Gre se za psihicno nasilje. Razmisljala sem da bi ga celo posnela…ampak resnicno me je strah da ce bom sla na policijo pa da on to zve da nam bo nekaj naredil.

Spoštovani,

zakon ne dela razlik med izrečeno grožnjo in fizičnim nasiljem. Pri vas, če prav razumem je partner grožnje večkrat izrekel in ponovil? To je za policijo, skladno z družinskim zakonikom, dovolj.
Pogumno!

Vse dobro vam želim
Mirjana

PhDc. Mirjana Frankovič, spec. dipl. oec. Transakcijski analitik - psihoterapevtka [email protected], www.mirjana.si Pogovor pomaga. 040 520 257

New Report

Close