Najdi forum

Psihične zlorabe v otroštvu

Pozdravljeni!

Včeraj je bila pri meni na obisku znanka, ki živi v Sloveniji približno leto dni poročena s Slovencem.
V zakonu so se začele hude težave in zaradi tega je bila pri meni.
V dolgem pogovoru sem izvedela za njene hude travme iz otroštva. Bila je hudo psihično in fizično maltretirana iz strani lastne mame. Ko mi je povedala nekaj podrobnosti – dogodkov – iz svojega otroštva so mi šle ‘kocine’ pokonci.
Zelo bi ji rada pomagala, pa žal nisem strokovnjak na tem področju.
Trenutno sta z možem odpotovala v Nemčijo k družinskemu terapevtu, ki ga poznata.
Sama laično menim, da bi ona morala tudi sama k psihoterapevtu, da se reši grozljivega bremena iz preteklosti. Mislim da sama tega ne bo zmogla. Problem je tudi, ker sicer zelo dobro razume slovensko, sama pa enostavno ne more spregovoriti slovensko. Mislim da je pri tem problem tudi nizka samopodoba. Ženska je stara čez trideset let, privlačna, vendar se oblači tako, kot da hoče čim manj pozornosti pritegniti nase.
Problem je tudi denar. Prosim svetujte mi kje bi ji lahko pomagali, ker si žal ne more privoščiti dragega terapevta.
Hvala za vsako informacijo

Pomagat ji treba takoj ker sedaj ima že mnogo posledic.Sicer ne vem za dobrega terepevta.Lahko bi ji pomagal tudi mož.Če bi jo seveda razumel v kar pa ne dvomim.Skupaj z možem naj si pomagata to je najboljša pomoč, upam da ima moža, ki ji bo prisluhnil in ji pomagal, ker drugače se treba res obrnit na ospusobljeno osebo na tem področju.
Lep pozdrav

Najbolje da se obnete na brezplačne pogovore preko telefona. Sicer ne vem kako naj bi ji pomagali vendar vedite da si bo ženska lahko le sama pomagala samo pogovor ji nudite kadar le lahko na tem področju je res težko zdravljenje. Pokažite ji da ste ji najboljša prijateljica in da jo imate radi. Vso srečo vam želim
lep pozdrav

New Report

Close