psihične težave

Lep pozdrav in srečno v letu 2001!

Stara sem 36 let in mučijo me naslednje težave:
omotičnost,utrujenost,včasih hitrejše bitje srca in zbadanje okoli njega,težko zajemanje sape in sapenje,občutki vročine ali mraza,občasni glavoboli,občutek,da ne čutim rok in mravljinčenje,velikokrat zelo močni vetrovi,napihnjenost,bolečine v križu,,jokavost,občutki strahu,da se bo nekaj groznega zgodilo,…
Te težave se prepletajo med sabo. Lahko se dobro počutim nato iznenada ena od naštetih težav,ki mine sama od sebe. Bila sem pri zdravniku,ki mi je dejal,da so to psihične težave,ukrepal pa ni nič. Zanima me kako bi se rešila teh težavj,ki me spravljajo že v obup!

Spoštovana Daša!

Pri delu vaših težav je gotovo vključena tudi psihična komponenta, vsekakor jokavost, občutki strahu ter pričakovanje groznih dogodkov, vendar ne kaže zanemariti možnosti, da so za vaše stanje enakovredno odgovorne tudi hormonske motnje. Svetujem vam, da se najprej oglasite pri ginekologu, ki bo izključil težave iz svojega področja in šele na to k psihiatru, ki se bo lotil vašega strahu. Verjetno vam bo poleg skromno odmerjene doze antidepresivov predpisal še različne vedenjske terapevtske tehnike. Podatki iz vašega siceršnjega celokupnega življenja mu bodo pri načrtovanju terapije v veliko oporo.

New Report

Close