Psihiatrična pomoč

Star sem 22 let in me že vedno bolj muči depresivnost, živčnost ter nizko samospoštovanje in samozavest. Sam si ne znam več pomagati in me zanima, kam naj se obrnem za pomoč?

Spoštovani Grega!

Če ste študent se zaradi svojih težav oglasite an Psihiatričnem dispenzerju Zdrav. doma za študente Univerze v Ljubljani, Aškerčeva 4, sicer pa boste dobili pomoč na Centru za izvenbolnišnično psihiatrijo, Poliklinika, Njegoševa 4. Lahko, da boste poleg navodil za izboljšanje samozavesti, prejeli tudi katero od zdravil zoper depresijo.

lep pozdrav.
Letos marca sem dopolnil 18 let. živim na kmetiji. 8.1.2009 mi je umrl oče, kar me je zelo prizadelo. imam starejšega polbrata(21) in mlajšega brata (9) … oče in starejši polbrat se nista dobro razumela, sedaj ko pa oče ni več pa misli starejši polbrat da bo on imel komando doma.
res je da je fizično močnejši a ima svojo trmo. ne vem več kaj naj storim. jaz imam še veliko zdravstvenih problemov poleg tega pa imam še probleme s sorodniki (glede dediščine..in od njih ne slišim nobene “tople” besede, za kar mi ni vseeno). večkrat sem že pomislil na to kar pač čaka vsakega človeka, ker ne vidim življenja za 1 dan vnaprej. poleg tega pa še starejši brat pije in večkrat ko pride domov grozi …. jaz ne znam več živeti… prosim če mi svetujete kako naj nadaljujem…

potrebujete osebo, ki vam bo lahko pomagala. Če ne drugače, pa vsaj z razumevanjem. Potrebujete osebo, ki bo v vsej tej zmedi zaščitila tudi vaše interese. Vpričo starejših, ki vas lahko prinesejo okoli in v vseh pravnih zadevah se boste sami verjetno težko znašli (vsaj jaz bi se).
Morda lahko takšno osebo najdete med svojimi sorodniki, družinskimi prijatelji, ki jim zaupate. Sicer pa lahko poskusite na Centru za socialno delo ali s šolsko svetovalno službo, če hodite v šolo. Mame ne omenjate, ona ve v kakšni stiski ste?

Kadar je hudo, ni nič narobe če gremo skozi življenje vsak dan posebej.

lp

New Report

Close