Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost prvič v postopek – težave

prvič v postopek – težave

Pozdravljene,
imam eno težavo in sicer s septembrom začnem postopek umetne oploditve pri dr. Mili Lomšek…ker pa sem v službi dobila odpoved (in se je ta grožnja, da bom ali ne bom dobila odpovedi vlekla že od marca letos) …sem šla sedaj po dopustu k mojemu osebnemu zdravniku (ki je vedel prej za moje težave in pritiske), da bi mi dal bolniško (vsaj toliko, da grem čez postopek umetne oploditve normalno, ne brez vsakodnevnih mučenj, stresnih situacij, ko mi pritisk in utrip nabijata čez 200…) …in sicer sem res dobila bolniško, vendar brez možnosti da grem ven iz hiše (poudaril je, da me ne bo mogel kriti, če bom sina peljala v šolo, ampak npr če bom šla k maši (?!?) pa ne bo nič narobe) …tu imam veliko težavo – sina moram sama voziti v šolo, ker moj mož dela na 3 izmene ….plus ok, imamo še psa, ki ne more biti cel dan v kletki….ampak to bi že nekako pregurala…sedaj me pa skrbi kako bom…
ali se je kateri kaj podobnega zgodilo in je dobila kaj več razumevanja pri ginekologih, ki se ukvarjajo z umetno oploditvijo? sem mislila, da bi prosila dr. Mili Lomšek, če mi napiše kakšen listek za mojega osebnega zdravnika (to je tudi rekel-da če dobim od ginekologa kaj, da mi bo opravičil izhod oz vožnjo sina v šolo) …sicer imava z možem ta teden šele začetek – dava kri in naredi mi UZ (predvidoma čez 14 dni, ko bo M, začnem špikanje) …
sem bila tako razočarana danes, da sem kar jokala…nikoli nisem izkoriščala bolniške, sedaj ko pa enkrat rabim malo pomoči, pa ni od tega zdravsta nič…res žalost, da ne vidijo, da pride včasih človek v čudno situacijo in da rabi pomoč-…

prosim za izkušnje in mnenja…
Hvala
Olivija

Dobila si odpoved, zdaj bi šla na bolniško? In kako boš preživljala še enega otroka, če vama uspe?????? Potem boš pa Pop tv razlagala, kakšna je država, da ne dobiš joba, dva otroka za preživet itd.
Ti res rabiš pomoč ja.

OLIVIA76.. Madona ta tvoj dr.. je pa res mal.. Jaz ko sem bila na bolniški zaradi umetne nikoli ni komplicirala temveč je rekla da na krajše sprehode lahko grem in da sem mirna glede tega.. Mogoče če napiše dr.Lomšek svoje mnenje bi znalo, da ti dovoli izhode..

Ne razumem.. Svoje neumesne komentarje zadrži zase.. Če ne moreš pomagat ne rabiš niti take pisat.. Kolikor sem jaz razumela je gospa še zmeraj v delovnem razmerju, ker če nebi bila nebi dobila niti bolniške, ker ji nebi pripadala.. Ja res je, da je žalostna situacija v SLO ampak njen partner vse glih dela in to še ne pomeni da bo jamrala glede tega.. Ker se očitno zaveda v kaj se spušča.. Jah no sorii ma morala sem komentirani.

LP

Ne rabiš bolniške, saj nisi bolna! Sama sem šla čez več postopkov, vedno mi je bilo naročeno, da se moram obnašati normalno, čim manj histeričnega obnašanja in zavijanja v vato. Hodi v službo, vse počni kot običajno, sicer ti zaradi psihe ne bo uspelo. Nisi bolna, razumeš?

eno je normalna služba z normalnimi odnosi in obremenitvami, drugo pa fizično delo, psihični pritiski, mobing… sem oboje izkusila in v prvem primeru ni problem hoditi v službo med postopkom, v drugem pa sem tudi jaz šla na bolniško (ista služba, samo šef se je zamenjal), ker drugače ne vem kako bi preživela. Zdravnica ni komplicirala, je rekla da rabim mir, čim manj stresa, če že država plačuje za postopke potem je treba narediti vse, da uspe čimprej, najvsezadnje je to tudi za zdravstveno blagajno boljše, kot pa da porabim vseh 6 postopkov….
in ja, neplodnost je bolezen, postopek je pa zdravljenje te bolezni!

…pa smo tam, kjer smo, ker folk izkorišča sistem. Nobena služba v današnjih časih ni brez stresa, povsod se dogaja in je pestro ter moraš preživeti med različnimi karakterji. Jst bi prijavila dohtarje, ker talajo bolniške in obremenjujejo zdravstveno blagajno. Neplodnost je stanje, ne boli in lahko živiš.

Saj zato..

Sistem pa nas izkorišča.. Je res, da ne boli te pa psihično čisto sesuje.. In se mi zdi prav, da si doma v času umetne oploditve, ker dejansko rabiš mir. Že tako je vse na silo in umetno.. Meni se zdi prav, da si takrat lepo doma in si sproščen..

Po tvoji logiki bi bilo prav, da je potem ženska celo nosečnost doma ter ko se otrok rodi ima porodniški dopust vsa do otrokovega 6-ega leta. In ko bi prišla nazaj v službo, bi jo moral delodajalec ujčkati, ker se je revica tako psihično utrudila. Saj zato…ni vsak primeren za starša in mati narava je že vedela, kaj dela.

Potem…

Jaz nisem rekla da mora biti ženska celo nosečnost doma!!! Sm napisala v času umetne oploditve! Sama sem prestala že 6 umetnih in vem kako zgleda ko greš delat in vem kako zgleda biti doma!! Če je potem ko je pozitiven test use uredu greš delat, če pač imaš težave si doma! Ker v prvi vrsti ti mora biti pomemben otrok in noben drug! Ker delodajalca ne zanima kaj bo stabo in če boš meu otroke! V tem primeru smo ženske, ki zanosimo po umetni bolj dovzetne za splave kot ženska, ki zanosi po naravni poti!

Kakor koli jaz razumem in sama delam v zdravstvu in vidim kaj se dogaja!

Prvic grem v postopek zanima me kaksna je procedura narocena sem 24.11

sicer nima veze s temo a moram komentirat tale argument “mati narave že ve, kaj dela” ki je eden bolj brezveznih argumentov, ki jih mora požreti neploden par… Ali tale naša skrbna mati narava ve, kaj dela, ko zanosi ženska v kakšnem Kongu, ki že ima 8 otrok, ki jih ne more preživljati in dojenčka pusti pred vrati bolnice? Ali mati narave ve, kaj dela, ko zanosi narkomanka, ki se celo nosečnost naprej drogira? Ali mati narave ve, kaj dela, ko zanosti ženska po posilstvu…? lahko bi naštevala v neskončnost… Mati narava dela za nadaljevanje vrste, gre na maso in je ne zanimajo posamezni primeri. Sami se moramo potruditi, če nam mati narava ni dala možnosti, da dobimo otroka po naravni poti in zato ne bomo nič slabši starši. Pravzaprav bomo zaradi te izkušnje še boljši, morda le malo preveč zaščitniški. Ko sem jaz hodila na IVF je ta forum bil opora, vir informacij, tolažbe in upanja. Upam, da bo tako tudi ostalo, kjub nekaterim padalcem, ki nimajo razen nekih floskul nič pametnega povedati.
Pa srečno vsem!
(mamica 6m sinka, 5.IVF po 5 letih)

Moram se vmesati.. ker kvasite taksne neumnosti.. kot da mi,ki ne moremo zanositi po naravni poti,ze nismo dovolj “kaznovani” in se za otroka prekleto trudimo in damo marsikaj skoz.. se najde se nekdo ki kvasi taksne neumnosti..
Midva sva se ZAVESTNO odlocila,da si jaz zaenkrat sluzbe nebom iskala,ker nisem hotela biti kot novozaposlena komu v breme.. ker vsak postopek traja nekaj casa in moras hoditi na preglede,delodajalcu tega nebi morala zamolcati.. sicer pa,ne vrjamem da bi me kdo sploh zelel,ce bi mu povedala,da delava na otroku..
Sicer pa,vsak se odloca po svoje in si ne zasluzi nobenega obsojanja!!

New Report

Close