Prvi simptomi raka črevesja in danke
Lepo pozdravljeni
Stara sem 22 let. Že šest let imam bolečine v trebuhu. Izmenjavajo se mi driske in zaprtje. Na potrebo grem večkrat na dan, blato je tekoče kot nekakšen pesek, iztrebljam ga v majnih količinah. Sem zelo utrujena in vsak dan mi je slabo čez cel dan tudi bolečine imam čez cel dan, čeprav se običajno poslabšajo po hrani, ki jo zaužijem. Zaradi utrujenosti čez dan sem zelo razdražljiva in vse mi gre narobe. Tudi vse kaj se dogaja okoli mene sploh ne registriram. Ko grem na potrebo me v danki zareže kot bi me nekdo rezal z nožem, ves dan me tišči na potrebo in imam cele dneve občutek neizpraznjene danke. Bruham ne, vročine nimam, apetit imam normalen. Prehranjujem se prekomerno in nisem slabotna. Včasih me obliva tudi mrzel pot predvsem se potim ponoči, izpadajo mi lasje in izločam zelo kisel pot pod pazduho. Zaradi teh simptomov sem šla tudi na ultrazvok ščitnice in bilo je vse b.p. Tudi gastroenterologinja in kardiolog je rekel, da v trebuhu ne tipa rezistenc. Gastroenterologinja je rekla, da bi lahko šlo za leno črevesje ali za polipe. V zdravniški knjigi sem prebrala, da je tudi prenajedanje lahko simptom raka črevesja in danke zato se zelo bojim. Bila sem na gastroskopiji kjer so mi ugotovili erozivni antralni gastritis in peptični bulbitis zanima me kaj sta to za eni bolezni in če sta nevarni. Gastroenterologinja je rekla, da nimam razloga za strah, vendar jaz še imam po tolikih letih vedno težave. Bakterija HP je bila negativna tudi HUT je bil negativen, negativna je bila celiakija in HPV virus. Bila sem tudi na kolonoskopiji kjer so mi pogledali 10-12 cm debelega črevesja.. Ugotovili so le, da imam notranje hemerodialne vozliče. Dobila sem kremo Faktu po kateri me predel zadnjika zelo srbi in se mi vname zato se ne mažem več. To sem povedala tudi moji osebni zdravnici, ki mi je kremo predpisala, vendar ni rekla nič. Krvni izvidi so bili bp. ginekološki ultrazvok je bil bp., ultrazvok trebuha je bil bp. in pri radiološkem slikanju črevesja mi niso mogli postaviti diagnoze. Zanima me tudi kakšni so simptomi raka črevesja in danke. Enkrat samkrat so mi odkrili kri v blatu, ko sem jo dala na pregled. Drugače pa sem imela svetlo rdečo kri na papirju parkrat ko sem se obrisala po iztrebljanju. Tudi ko je bilo kri v blatu je zdravnica rekla, da to ni nič, da je to posledica notranjih hemerodialnih vozličev. Mene je zelo strah zato me zanima kakšni so najbolj nevarni simptomi raka. Muči me tudi zgaga, imam vetrove in zelo boleče menzese.
Že vnaprej se Vam zahvaljujem za vse odgovore.
Sami, svetujem ti, da svoje vprašanje nasloviš na forum Družinska medicina, ki ga moderira dr. Janko Kersnik. Mislim, da ti bo on najbolje svetoval, kaj storiti v tvojem primeru,
Vsekakor ne obupaj. Razišči svoje težave do konca in želim ti, da težave čim prej izzvenijo in začneš uživati mladostniško življenje.
Vse dobro ti želim, Kristina