Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Nosečnost in obporodno obdobje prvi porod pri 36t, kako je z drugim?

prvi porod pri 36t, kako je z drugim?

Prvo nosečnost sem zaključila z odtekom plodovnice v 36t.
Deklica se je rodila z nogicami navzdol, medenična vstava skozi vso nosečnost.
Pred tem tem imela histeroskopijo – odstranitev “velike” stene v maternici. Sem slišala da skoraj vsak poseg v maternico povzroči prezgodnji porod, ker se zmanjša funkcionalnost MV.
Ima katera izkušnje: a mi grozi tudi drugič prezgodnji porod?

Mislim, da to ni pogoj.
Je pa po navadi tako, da če prvič rodiš prezgodaj, da tudi v naslednji nosečnosti spadaš med rizične nosečnosti, saj obstaja možnost, da se po tudi druga nosečnost končala pred PDP-jem.
Sama sem prvega otroka donosila do konca, pri drugem pa mi je voda odtekla 3 tedne pred rokom.
Ko sem svojo G vprašala, če obstaja možnost, da so to ponovi tudi zdaj, je rekla, da obstaja večja možnost…

Hoj!
Tudi jaz sem imela histeroskopijo, pa sem potem rodila 4 dni po PDP-ju. Tako je bilo prvic. Sedaj pa nosim dvojcke in upam, da bomo cim dlje skupaj. Ce ti je odtekla voda: a ima to kakrsno koli zvezo z MV? Ne obremenjuj se in – srecno!

Orada

Prvič sem rodila v 35. tednu, drugič v 34. tednu (vzrok obakrta nepojasnjen), sedaj sem v tretje noseča, nimam neke posebne obravnave, mi pa skoraj z gotovostjo napovedujejo prezgodnji porod. A vse kar je pred 32. tednom, se s kliničnega stališča niti ne obravnava kot pretirano prezgodnji porod, saj otročki večinoma lepo napredujejo. Mi nikoli nismo imeli večjih težav.

Zaradi tega se ne spada pod rizično nosečnost

katji, načeloma se.

Prvič sem rodila v 31. tednu, zdaj drugič mi napoveduje spet prezgodnji porod. V tej nosečnosti sem imela cerklažo. Po prvi nosečnosti so mi odstranili septum – allj, zdaj pa na tvoj povod razmišljam, če ni to razlog za krajši mat. vrat?

prvic razpok mejurja v 36 t. drugic popadli v 36 t in razpok tik pred potiskanjem. Taki smo … verjetno mi toliko popustijo vezi, saj nosim vedno nekje v spodnjem stuku.

Prvi porod v 34 tednu, odtekla voda…
Drugi porod v 41 tednu :)))
Tretji porod v 36 tednu – spet odtekla voda…

Pa še eno vprašanje, da si sposodim temo, če dovolite 🙂
Ne vem, ali razmišljam prav ali narobe: namreč sem Rh- in prvi in tretji otrok sta RH+, oba sta se rodila predčasno, z razpokom mehurja in oba sta bila močno zlatenična. Drugi otrok pa je Rh- tako kot jaz, rodil se je čez rok in niti malo ni bil rumen… Naključje?

hja ne vem če bo ravno tako, razpok običajno sporoča da je prišlo do infekta.

[url=http://tickers.families.com][img]http://tac.families.com/ezb/905782.png[/img][/url]

New Report

Close