Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja prsti so boljši od dude

prsti so boljši od dude

…pravi moj trimesečni Jakob.
Bolj ko mu vlečemo roko iz ust in tiščimo dudo not, bolj se trudi, da le dobi vsaj en prst v usta, če ne že celo pest.
Bo naš mali sinko prstosesalec?!? (nov izraz v medicini haha)

Naša pa pravi: prsti so dobri, ko ni maminih dud. 🙂
Kako vedno najdejo ta prstek ali pa celo pest….mi jo včasih kar slikamo s tem prstom, ko zgleda tako lušno, pa še tako glasno cmoka.

hahaha ja tole cmokanje tudi nas spravlja v smeh

nova
Uredništvo priporoča

Pri nas je tudi tako kot pravi Ayluna – najprej mamine dude, potem prstki in potem…… dolgo nič…. in na koncu spet nič :)) Duda – ja, je zanimiva, ampak tista trda plastika na drugi strani :))

Ja mi smo se tudi najprej smejali, jo slikali … zdaj pa ne vemo kaj bi, saj naša sesa, ne samo enega, dva prstka in sicer kazalčka in sredinčka!!!
Vedno, ko je zaspana, lačna, žalostna, roko v usta in je uredu.
Pojma nimam, kako bi jo odvadili.Sem ji dala rokavičko gor pa je tako vpila, da je blo joj ….!???

Moj nasvet: pusti jo. Naša prva je to delala do petega meseca (isto, najprej eden, potem dva, ..), potem pa sama od sebe nehala.

Naš ima pa štumfke čez rokice… Ker me je že čist znerviral, ko je s polnim želodčkom basal palček v usta….

Ampak kaj ko pol je pol manj srečen… vsaj zdi se mi tako…

''Rojen si kot original, ne umri kot kopija...''

Ha, ha. Tudi jaz sem bila v skrbeh zaradi tega in vsa obupana pisala na forum. Sedaj pri desetih mesecih pa je veliko drugih stvari bolj zanimivih od prstkov. Na primer zemlja, pesek, mobitel, daljinec, ograja od posteljice, vogal previjalne mize.
Skratka tudi ta faza mine. V začetku dojenček raziskuje in spoznava svoje telo, hkrati z motoričnim razvojem pa se širi tudi svet okrog njega. Boste videle, samo brez panike, bo minilo – vsaj večino mine.

Ko pa je pri nas palček že vnet, dobi rokavičke z mašnico. Drugače pa si najraje tlači po dva ali tri prste in seveda se mu potem dviguje in malo pobruha. To mi že kaže na bulimijo (tko mal za hec).

Tudi mi smo imeli enake probleme in res mine. Je pa res, da če se bo navadil na dudo, potem ni bojazni, da bi resno začel sesati palček, kar je pa že večji problem. čez noč mu pa daj gor res rokavičke. lp

Moj malček ima 16 mesecev in njegovo sesanje je vedno bolj intenzivno. Se mi zdi. Nikoli ni hotel imeti dude. Resen problrm, saj njegovi zobki že rastejo navzven. O kakšni rokavički ni govora, da mu kaj namažem-nima smisla, celo flaster sem nalepla, pa je KRIČAL!!! tako, da samo čakamo in čakamo. Čez dan ga zamotimo, ponoči pa tak ne sesa, razen, ko se prebudi….

Naša mala pa mora že prav resnično uživati v tem sesanju. Npr. sedaj se že mesec dni z veseljem kopa, ampak včeraj, glej glej, je še v bani poiskala ta palček in ga vtaknila v usta.
In danes zjutraj, potem ko je spala čisto celo noč (ene 11 ur skupaj), bi človek pomislil, da bo prva stvar, ko se zjutraj zbudi, dojenje, ampak NJET, ona začne sesat palček… 🙂
Če bo pa stvar prehuda, da bi na primer dobila vneti palček, bomo pa verjetno tudi razmislili o kaki rokavički. Ampak zaenkrat še ni panike.

Jaz pa nisem zagovornik sesanja prsta. Sama sem ga sesala dolga leta in si pridelal odprti griz in posledicno aparat za zobe. Edini nacin, ko sem ze sama delala vse, da bi se odvadila pa brez uspeha (stara ze 8 let), je bil, da so mi dali aparat, ker sem ga potrebovala zaradi odprtega griza, in tako ni bilo prostora za prst.

Sicer je res, da veliko otrok preraste tisto mocno potrebo po sesanju in opustijo prst tam nekje v drugi polovici prvega leta, vendar clovek nikoli ne ve, ali bo tvoj otrok tudi med taksnimi.

Ce otrok noce dude, mu jo sigurno ne bi posiljevala. Pravzaprav nisem niti zagovornik dude, ampak ce ne gre drugace tudi to ni neko zlo.

Ce te je strah zaradi zobkov, pa vprasaj se na forumu o otroskem zobozdravstvu.

LP
Meli

New Report

Close