prsa

Pozdravljeni
Pri samopregledu dojk sem na levi dojki začutila majhno otrdlino (zelo majhno) in sicer pod bradavico (še na bradavičnem kolobarju). “Pritrjena ” je in se ne premika. Na koži ni vidna, ker je kot sem rekla pritrjena na tkivo pod kožo. Ob dotiku tudi ne boli, opazila nisem drugih sprememb. Imam pa bradavico na levi dojki vdrto (od zmeraj). Stara sem 22 let. Do sedaj si prsi nisem pregledovala. Kaj bi po vašem mnenju to lahko bilo. Imam razlog za skrb? Naslednji teden imam pregled pri ginekologu. Naj stvar omenim?
Pozdrav

Zala

Spoštovani!

Možno je, da gre zgolj za močnejše tkivo, kakšno povečano lojnico ali podobno. Omenite ginekologu, da vas pregleda in vam svetuje preiskave, če bo potrebno. Skoraj neverjetno je, da bi bilo lahko kaj nevarnega.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Spoštovani!

Stara sem 19 let in skozi vse obdobje pubertete nisem nikoli imela težav z mozolji, zato me še toliko bolj skrbi,da se mi v zadnjem obdobju na obrazu ves čas pojavljajo novi in novi. Moram povedati, da imam za sabo zelo stresno obdobje, med drugim tudi zaradi motnje hranjenja in izpitov , zanima pa me ali so lahko ti mozolji povezani s hormonskimi spremembami (nekaj časa nisem imela menstruacije,sedaj je malce neredna) in ali resnično pomaga povečan vnos vitamina E ali cinka oz. kaj lahko storim,da svojo kožo zopet vrnem v normalno stanje, ker sem zaradi tega še pod večjim stresom. Ali lahko upam,da bodo kmalu izginili?

Lep pozdrav!

Spoštovani!

Mozolji bodo slej ko prej izginili, je pa odvisno od hormonskega ravnovesja, ki ste si ga pokvarili s stresnim življenjem in »motnjo hranjenja« (domnevam, da kaka bulimija ali anoreksija), ki sta povzročila tudi izostanek menstruacije. Predvsem morate urediti svojo dušo. Medtem pa si seveda lahko pomagate tudi pri zdravljenju mozoljev z ustrezno prehrano (brez raznih čokoladic ipd.), gibanjem na svežem zraku, uporabo mlačne vode brez raznih dražilnih mil in krem, stik za mozolje in po potrebi antibiotike (če bo zdravnik ugotovil, da imate veliko velikih mozoljev).

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

New Report

Close