Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Alternativa Zdravilstvo protiglivična dieta – ribe, meso

protiglivična dieta – ribe, meso

Zanima me kakšne ribe lahko jem.Ali so postrvi in losos (svež ne dimljen) primerne? Predvidevam, da tuna iz konzerve ni dobra ali se motim?
Kako pa je z mesom?
Kupila sem bazično kopel in nisem zasledila kolikokrat na teden se lahko uporablja.
Hvala za vaš trud in lep dan vam želim!

Ribe vsebujejo veliko strupov, predvsem težkih kovin. Zato moramo biti pri uživanju rib bolj zadržani in se pozanimati, od kod prihajajo. Boljše so pa tudi majhne in negojene ribe, in tiste, ki živijo v hitro tekočih vodah. Tuna iz konzerve je nezaželjena na jedilniku.

Izogibajte se svinjine, pri drugih vrstah mesa pa je izredno pomemben izvor. Bio mesa je v Sloveniji za vzorec, poskusite dobiti meso od zanesljivih kmetov.

Na bazični kopeli ste prebrali, da bi se naj kopali najmanj 90 minut, da bo nevtraliziranje kislin res uspešno. To pomeni: če imate vsak dan čas, se vsak dan kopajte najmanj 90 minut, nič vam ne škodilo, koža bo gladka, vi boste hotro razkisali, celulit izginil. Vendar, kdo pa ima vsak dan toliko časa za kopeli? Zato je pri močni zakisanosti potrebna kopel 3 x na teden, pri lažji zaksianosti pa 2 x.

LP

Dominik Golenhofen zdravilec, dipl. hol. ener. med. (I.M.U.) in Ksenija Lakota zdravilka Golenhofen d.o.o. Obrije 10, Ljubljana Telefon: 059 059 090 www.golenhofen.si [email protected]

Naj vam opisem moj dan (držim se protiglivične diete in pazim na hrano, ki kisa telo)

Zjutraj:
-na tesce popijem dve pomaranči in eno limono (stisnjeno)
-popijem eno malo zlicko lanenega olja
-pomijem eno zlicko molkosana
– in tri tabletke alg

Malica:
-zeleni caj
-koruzne vaflje
-jogurt (včasih tudi sojinega) iz semena (laneno, sončnično in bucno)

Kosilo:
-kaso (ajdovo, proseno, ječmen) z omako naredim iz različne zelenjave ali
-včasih makarone (sojine, špinačne) z omako (pesto, s sitaki,olivno, zelenjavno ali s kalcki) ali
-včasih malo piščančjega mesa ali vsaj omako, ki jo naredim zraven
-včasih se pregresim z krompirjem in rizem ali
– tofujeo meso, sir,… izdelki iz soje

malica:
zeleni čaj
jabolko ali kako drugo sadje

večerja:
-zelenjavna juha (naredim jo sama) ali
-rizevi vaflji z namazom (bio majonezo, pašte (kupim jih v bio trgovini)
-veliko zelenjave

Vmes veliko pijem. Nameravam si kupiti tudi bazične minerale in bazično kopel.

Sedaj me pa zanima če je dieta pravilna oziroma pravilna kombinacija za razkisanje in proti glivicam.

Ali lahko jem ribe (tudi iz konzerve)?

Se opravičujem, ce sem bila predolga, ampak samo na tak način bom zvedela, ce se prehranjujem pravilno.

Najlepša hvala za odgovor.

Romana

Na vaše vprašanje sem vam napisl dolg odgovor, ki se pa očitno ni objavil. Škoda.

Bom pa še enkrat malo krajše:
Zajtrk je kritičen zaradi pomarančnega soka (sladkor!), raje si naredite zelenjavnega. Molkosan je lahko problematičen, če ste alergični na mleko, pa tega niti ne veste.

Pri malici in kosilu ne vidim solate (surove zelenjave), potem je zelenjave količinsko premalo. Gre za razmerje na krožniku: 70 % zelenjave in 15 % OH, ostalo beljakovine in olja. To pomeni dve do tri žlice testenin ali riža, večji kos kruha. Vi pa ste naštevali samo neke omakice, ki vsebujejo malo zelenjave.

Večerja načeloma OK.

Ribe iz konzerve so nezaželjene, sveže pa zmerno.

LP

Dominik Golenhofen zdravilec, dipl. hol. ener. med. (I.M.U.) in Ksenija Lakota zdravilka Golenhofen d.o.o. Obrije 10, Ljubljana Telefon: 059 059 090 www.golenhofen.si [email protected]

New Report

Close